• Turkhane Logo

İstanbul'a kabusu yaşattı: 2 kişiyi öldürüp 2'si polis 4 kişiyi yaraladı

Başakşehir'de sabah 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralayan saldırgan, Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vurdu. Saldırganın bindiği taksinin şoförüne silahını gösterip

19:20 19 Eylül 2022 Pazartesi
İstanbul'a kabusu yaşattı: 2 kişiyi öldürüp 2'si polis 4 kişiyi yaraladı
Başakşehir'de sabah 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralayan saldırgan, Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vurdu. Saldırganın bindiği taksinin şoförüne silahını gösterip

İstanbul Başakşehir Güvercintepe Mahallesindeki bir evden silah sesleri yükseldiği ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

Cumhuriyetin haberine göre eve giren polis, Ergül Madenin (28) cesediyle karşılaştı. Bu sırada yakın bir sokaktan da silah sesleri yükseldi. Buraya gelen polis, G.G. adlı kişinin yengesi Güllü Güleri (61) öldürdüğünü, Sevim Güler ve Adem Tepeyi ise yaraladığını belirledi. G.G.nin olayın ardından motosikletle kaçtığı tespit edildi. 

FATİHTE POLİSLERE SALDIRDIPolisin aradığı G.G. (32) Fatih Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokakta ortaya çıktı. G.G. ve yanındaki kişi, kimlik soran polislere ateş açtı. Saldırıda iki polis yaralandı. Yaralı polisler hastaneye kaldırılırken 2 saldırgan yaya olarak kaçtı.
Görgü tanığı Levent Aydın Ayebe, Polis memuru arkadaşlar rutin uygulama yapıyordu. Kimlikleri çıkartırken ateş ettiler. Ateş sonucu polis memuru arkadaş yaralandı. Onlar da kaçıp gittiler. Kaldırımın üstünde kimlik isterken bunlar da ateş etti dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMAİstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 10.50 sıralarında Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokakta kimlik uygulaması yapan Emniyet ekibine, kimlikleri sorulan 2 şüpheliden biri olan G.G. tarafından ateş açıldığı belirtildi.
Olayda 2 polis memurunun yaralandığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
Yaralanan polislerimizden birinin hayati tehlikesi mevcut olup, kimliği belirlenen şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda, G.G. adlı şahsın bugün saat 01.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesinde meydana gelen olayda E.M. (28) adlı şahıs ile 06.00 sıralarında Başakşehir ilçemiz Güvercintepe Mahallesinde G.G (61) adlı şahsı silahla vurarak öldürdüğü, S.T. (35) ve A.T. (42) adlı şahısları ise silahla yaraladığı tespit edilmiştir. 2 farklı kasten öldürme ve 2 yaralama olayının şüphelisi G.Gnin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yaralanan polis memurlarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz.
TAKSİ SÜRÜCÜSÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Polis her yerde G.G. isimli şahsı ve yanında bulunan süpheliyle kaçarken bindiği taksinin sürücüsü bulundu. Taksi şoförünün, Aksaray ışıklardan aldım Altınşehire getirdim. Uyuşturucunun etkisindeydi. Belindeki silahı çıkardı tekrar beline koydu. Sen bana iyi davrandın yoksa seni öldürecektim dedi. Aksarayda birini vurdum dedi .Şahıs uzun boylu, esmer, ensesinde Güven yazıyor, kolları dövmeli  dediği öğrenildi.
Öte yandan yaralı polisler için meslektaşları hastaneye akın etti. Polisler yaralı meslektaşları için kan vermek için gelirken İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yaralıları ziyaret etti. 
MARKETTEKİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI
Fatihte iki polisi vuran saldırganlar markette alışveriş yaparken güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırganların marketten bisküvi aldıkları çıkışta ise polislerle karşılaştığı belirtildi. 
Polislerin kimlik sorması üzerine saldırganların ateş ederek kaçtığı kaydedildi.
SALDIRGAN YAKALANDIBaşakşehirde 2 kişiyi öldürdükten sonra Fatihte polisleri vuran Güven Güler yakalandı.

Son güncelleme: 19:20 19.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı