• Turkhane Logo

İstanbul Otogarı'nda PCR testi karmaşası

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na bilet almaya gelen vatandaşlar, PCR testi zorunluluğunu duyunca büyük bir şaşkınlık yaşadı. Vatandaşların çoğu bilet alamadan evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

14:21 06 Eylül 2021 Pazartesi
İstanbul Otogarı'nda PCR testi karmaşası
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na bilet almaya gelen vatandaşlar, PCR testi zorunluluğunu duyunca büyük bir şaşkınlık yaşadı. Vatandaşların çoğu bilet alamadan evlerine geri dönmek zorunda kaldı.



15 Temmuz Otogarında da PCR testi zorunluluğu başladı. Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar negatif sonuçlu PCR testi sonuçlarını göstermek zorunda.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin, toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerinde PCR testi sonuçlarını bildirmeleri gerekiyor. PCR testi belgelerini ibraz etmeyen vatandaşlar toplu ulaşım araçlarıyla seyahat yapamayacak.


15 Temmuz Otogarına bilet almaya gelen, aşısız veya PCR testi yaptırmayan yolcular firma yetkililerinden bilet alamadı. Yolcular test olmaları için hastaneye yönlendirildi.



İMKANIM OLSA AŞI OLMAK İSTERİM

İstanbuldan Edirneye giden İranlı yolcu Majid Dhat aşısız olduğunu söyleyerek, Aşım olmadığı için test yaptırdık. Olsaydı aşım test yaptırmazdım. Gerek yoktu. İmkanım olsa aşı olmak isterim diye konuştu. Vana giden bir başka yolcu da Biletimizi almıştık ama PCR testi isteniyor. Şimdi teste gideceğim dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BİRAZ DUYARSIZ

Firma yetkilisi olan Mehmet Yiğit, Testsiz ya da aşısız gelen yolcularımız oluyor. Çift aşısı olmayanlarda oluyor. Onları en yakın devlet hastanelerine yönlendirip PCR testlerini istiyoruz. Bu da bize sıkıntılar yaratıyor. Genelde yolcularımız otobüs kalkış saatine yakın geliyor. Bu yüzden de araçlarımız boş kalmakta. Vatandaşlar genelde bilmiyor. Bilgi sahibi olmadan buraya gelip bilet satın almak isteyen vatandaşlarımız var. Benim firmama sabahtan beri 9-10 aşısız ve testsiz yolcu gelmiştir diye açıklama yaptı.

Başka bir firmanın yetkilisi olan Remzi Avcıda, Test olup gelen yolcu hiç olmadı bugün. Belki araba boş çıkacak. İnternetten bilet almış ama test olmamış, aşı olmamış. Vatandaşlarımız biraz duyarsız dedi.

Yeni dönemde PCR ve aşı zorunluluğu 18 yaş üstünü kapsıyor.

Son güncelleme: 14:21 06.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı