• Turkhane Logo

İstanbul için yeni senaryolar: 'Erdoğan başarmak üzere'

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilmesi ihtimali üzerine konuştu.

15:57 23 Ocak 2024 Salı
İstanbul için yeni senaryolar: 'Erdoğan başarmak üzere'
MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilmesi ihtimali üzerine konuştu.

Mart 2024te yapılacak yerel seçimlere yaklaşık iki ay kala siyasi partiler, başta büyükşehirler olmak üzere aday belirleme süreçlerini hızlandırdı. Yarışın İstanbul ayağında AKP, mevcut CHPli başkan Ekrem İmamoğluna karşı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu sahaya sürdü. Kazananı belirleyeceği öne sürülen İYİ Parti ve DEM Partide ise henüz belirsizlikler yerini koruyor.
Ana muhalefet partisiyle ittifakını cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrası sonlandıran İYİ Partinin kendi adayını çıkaracağı kesin gibi. DEM Parti ise son günlerde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın eşi Başak Demirtaşın sözleriyle kendini yeni bir tartışmada bulmuş durumda:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.
Uzmanlar, DEM Partinin kendi adayını çıkarması durumunda muhalefetin yıllar sonra, 2019da zafer kazandığı megakentin iktidar saflarına geçmesinin neredeyse kesin olduğu görüşünde.
Bu isimlerden biri de, MetroPOLL Araştırma Şirketinin kurucusu Özer Sencar.

İMAMOĞLUNUN ALEYHİNE BİR DURUM OLUŞTURURVOA Türkçeye verdiği demeçte son araştırmalarında İmamoğlunu Kurumun 4,5 puan önünde bulduklarını vurgulayan Sencar, 2019 seçimlerinde yüzde 54 oyla başkan seçilen İmamoğlunun bu oylardan 11 puanını o dönem HDPye oy veren DEM seçmeninden, 9unu da İYİ Parti seçmeninden aldığını belirterek, özellikle Başak Demirtaşın adaylığının CHP adayının aleyhine bir durum yaratacağının altını çizdi.
Sencar, devamında şunları kaydetti:
BU İKİ ADAY ERDOĞANI HEDEFİNE ULAŞTIRIRBu seçimde hem İYİ Parti hem de Zafer Partisi aday çıkaracak. İYİ Partinin adayı kim bilmiyoruz ama güçlü bir isim olursa 7 puandan 5ini alır. DEM Partisinin yaklaşık 11 puan oyu var. Başak Demirtaş da onun 9unu alır. Bu durumda açık olan bir şey var. Başak Demirtaş aday çıkartılırsa ve parti arkasında durursa Ekrem Bey seçimi kaybeder. O ilan edildiği anda Murat Kurum seçimi kazandım havasına girecektir. Ahmet Türk gibi Başak Demirtaş da Kürt seçmende karşılık buluyor. Bu iki aday Cumhurbaşkanı Erdoğanı hedefine ulaştırır.
ERDOĞAN BU KEZ DE İYİ PARTİ VE DEM PARTİNİN İSTANBULDA ADAY GÖSTERMESİNİ BAŞARMAK ÜZEREErdoğan iki kez İmamoğluna kaybetti, bu kez yenerek rövanşı almak isteyecek. Çünkü sokaktan geliyor. Ve delikanlılık raconunda rövanşı almak, rakibini alaşağı etmek çok önemlidir. Görülüyor ki cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlunu adaylaştırarak muhalefeti dizayn eden Erdoğan, bu kez de İYİ Parti ve DEM Partisinin İstanbulda aday göstermesini başarmak üzere.

Son güncelleme: 15:57 23.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı