• Turkhane Logo

İstanbul Havalimanı metro açılışı dördüncü kez ertelendi

İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattının açılışını en son ağustos ayına erteleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeniden tarih verdi.

11:04 26 Temmuz 2022 Salı
İstanbul Havalimanı metro açılışı dördüncü kez ertelendi
İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattının açılışını en son ağustos ayına erteleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeniden tarih verdi.


Nisan ayının başında İstanbul Havalimanı Metroları Kontrol Merkezinde yaptığı açıklamalarda Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı arasındaki bölümü 4 ay içerisinde, Gayrettepe-Kağıthane bölümünü de yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz diyerek en geç ağustos ayını işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun verdiği tarih yine tutmadı.

Nisan ayında Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 97 oranında tamamlandığını söyleyen Karaismailoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından başlatılan Yüz Yüze 100 Gün Programı kapsamında Kağıthanede yaptığı değerlendirmelerde İstanbul Havalimanı- Gayrettepe Metro Hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının eylül sonu-ekim başına doğru açılacağını bildirdi.Söz konusu metro hattı daha önce 3 kez ertelenmişti.


Bakan Karaismailoğlu, gelecek günlerde bakanlık olarak İstanbulda 3 metro hattının hizmete açılacağını kaydederek, İstanbul Havalimanının şu anda 120 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu aktardı. Karaismailoğlu, Ama yatırımlarla birlikte bunu 200 milyona kadar çıkarabileceğimiz bir havalimanı. İstanbul Havalimanı her ay rekorlar kırıyor. Dünyanın en fazla yolcu taşıyan havalimanı ve en iyi havalimanlarından bir tanesi İstanbul Havalimanı. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havlaimanı da büyüyor. Oradaki yatırımlarımız da devam ediyor. Çünkü hareketlilik sürekli artıyor. ifadelerini kullandı.

BİR METRO HATTI İÇİN DAHA EKİM BAŞI DEDİ

Yıl sonuna doğru hattın tamamını devreye almayı planladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin de içinden geçecek olan metro hattımızda yine aynı dönemde (eylül sonu-ekim başı) bitirmek için hummalı bir çalışma var. Aynı dönemde açacağımız metrolardan bir tanesi de Kadıköy-Pendik hattını Sabiha Gökçen Havalimanına bağlayacağımız hat. Onu da önümüzdeki eylül sonu, ekim başı gibi bitirmeyi hedefledik, devam ediyoruz. ifadelerini kullandı.

TAMAMI AK PARTİLİ BELEDİYELER TARAFINDAN YAPILDI

İstanbul genelinde 260 kilometrelik demir yolu ağının bulunduğunu belirten Karaismailoğlu, Bunların tamamı yine AK Partili belediyeler zamanında yapılmış yatırımlar. Ama tabii ki yeterli değil. İstanbulda şu anda yapılması gereken tam 1.100 kilometrelik metro hattı vardır. İlk aşamada bunun en az 500 kilometreyi bulması gerekiyor. O da planlı bir şekilde planlanmıştır ve belediyenin raflarında bunlar duruyordur. Eğer İstanbul için bir şey yapmak istiyorlarsa önce devam eden metroların bir an önce hızlandırılıp bitirilip İstanbulluların hayatına kazandırılması lazım. Ondan sonra da diğer yapılması gereken metro hatlarının da başlanması gerekiyor.

Son güncelleme: 11:04 26.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı