• Turkhane Logo

İstanbul Emniyeti karıştı: Polisler ‘Pelikan hesap verecek’ sloganı attı

Bir avukat ve İstanbul Emniyeti Mali Şubede görevli bir komiserin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmesi sonrasında İstanbul Emniyeti ve Çağlayan Adliyesinde polislerin karıştığı olaylar yaşandığı belirtildi.

14:37 31 Mayıs 2021 Pazartesi
İstanbul Emniyeti karıştı: Polisler ‘Pelikan hesap verecek’ sloganı attı
Bir avukat ve İstanbul Emniyeti Mali Şubede görevli bir komiserin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmesi sonrasında İstanbul Emniyeti ve Çağlayan Adliyesinde polislerin karıştığı olaylar yaşandığı belirtildi.



İstanbul Emniyeti Mali Şubede görevli bir komiserin ‘F... Borsası’ iddiasıyla mahkemeye sevk edilmesi üzerine şubede çalışan bazı polislerin soruşturmayı yürüten savcının odasını bastığı,  Vatan Emniyetinde 70’e yakın polisin ise ‘Pelikan hesap verecek’ sloganları attığı öne sürüldü.

Avaztürk’ün haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen F... Borsası soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan bir avukat ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şubede görevli bir komiser tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.


SAVCININ ODASINI BASTILAR

Komiserlerine destek olmak için adliyeye gelen Mali Şubede görevli 16 polisin amirleri H.E ile birlikte, savcının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği söylentileri üzerine savcının odasını basmaya kalktığı belirtildi. Bazı polisler ve şube müdürü H.E.’nin savcının odasına girdiği, bazı polislerin, “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz, siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz” dediği kaydedildi. Bunun üzerine amir ve polisleri odasından kovan savcının, önce İstanbul Başsavcısını aradığı, Başsavcının da İl Emniyet Müdürünü aradığı ifade edildi. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın ise 16 polisle ilgili işlem yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Savcının 16 polis ile ilgili adli işlem yapacağının öğrenilmesi üzerine polislerin Çağlayan Adliyesi’nden uzaklaşarak şubeye gittiği ancak kimliklerinin kamera kayıtlarıyla tespit edildiği ortaya çıktı.

PELİKAN HESAP VERECEK

Haklarında işlem yapılan ve açığa alındığı öğrenilen 16 polisin Vatan Emniyet binasına geldikten sonra Mali Şubede görevli çoğunluğu Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği personelinden oluşan 70’e yakın polisin “Pelikan hesap verecek” diye slogan attıkları iddia edildi. Mali Şube Ulusal Suçları Araştırma Büro Amiri H.E. dahil olmak üzere polis memurlarının başka yerlere tayin edildiği kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturmasında bir polis memuru ve avukatın tutuklandığını, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’nün görev yerinin değiştirildiğini ve 7 rütbeli personelin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Açıklamada, Vatan Emniyetinde polislerin slogan attığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Son güncelleme: 14:37 31.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı