• Turkhane Logo

İsrail’e beddua bahane, gemilerle ticaret şahane

17:25 01 Şubat 2024 Perşembe
İsrail’e beddua bahane, gemilerle ticaret şahane





Diyanetin programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’e beddua etti



Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi’nde konuştu. Erdoğan, “Şeriata düşmanlık esasında dinin bizatihi kendisine husumettir.” dedi. Erdoğan’ın gündeminde İsrail de vardı. Beddua etti: “İsrail-Filistin arasında yaşananları görüyorsunuz değil mi? Filistinli kardeşlerimize İsrailli zalimlerin neler ettiğini görüyorsunuz. Rabbim bunları kahru perişan eylesin. Biz öyle bir nesli yetiştirmeliyiz ki Filistin’in düştüğü duruma düşmeyelim.”



Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:



Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevrelerce çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. İlki lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı ‘İslamsız Türklük’ tanımıdır. Milletimizi ayakta tutan tarihi, kültürel ve beşeri değerler tahrip edilmek isteniyor. Türk demek aynı zamanda Müslüman demektir.



İslam’ı Türk’ten Türkü de İslam’dan koparan, ayrıştıran anlayışısın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur. İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük projesi, Türk milletini müzeye kaldırma teşebbüsleridir. Burada gaye milletin mayasını bozmak, kaleyi içeriden çökertmektir.



Kimi barolar çıkıyor kimi Kelime-i Tevhit yazılı bayraktan rahatsız oluyor. Suç duyurusunda bulunabiliyor. Kendini sanatçı diye tanımlayan kimi şahsiyetler, milyonlarca vatandaşımızı gerici, yobaz diye tahkir edebiliyor. En büyük ikinci siyasi partisinin genel başkanı ‘Çocuklara din eğitimi verilmesine ortaçağ zihniyeti’ deme gafleti gösterebiliyor.



Bu tür menfi örnekleri uzatmak mümkün. Yaşadığımız her hadisede ülkemizde özellikle tek parti dönemiyle başlayan, vesayet dönemlerinde artan kimliksizleştirme politikaları Türkiye’ye dair hiçbir hayali, endişesi olmayan zihni ve kalbi sömürgeleştirilmiş bir güruh ortaya çıkarmıştır. Bu güruhun vasfı kibridir, nobranlığıdır.



Son güncelleme: 17:25 01.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı