• Turkhane Logo

İsrail'den 'Savaş devam' kararı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Gazze'de savaşın devam etmesine ilişkin planı onayladığı belirtildi.

01:57 22 Nisan 2024 Pazartesi
İsrail'den 'Savaş devam' kararı
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Gazze'de savaşın devam etmesine ilişkin planı onayladığı belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Tel Avivdeki Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin bilgi verdi.
Hagari, Genelkurmay Başkanı, güney cephesindeki (Gazze) operasyonların sürdürülmesine ilişkin planı onayladı. dedi.
Gazzenin orta kesiminde bu hafta bir operasyonu daha tamamladıklarını ve Hamasa ait bir altyapıyı yok ettiklerini kaydeden Hagari, Gazzedeki savaşın sonraki aşamaları için hazırlık yapıldığını aktardı.
Hagari, ordunun direktiflerinde bir değişiklik olmadığını, olması durumunda şeffaf bir şekilde ve sorumluluk bilinciyle güncelleme yapacaklarını dile getirdi.
Hagarinin söz konusu açıklaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun, ilerleyen günlerde Hamasın üzerindeki diplomatik ve askeri baskıyı artıracakları yönündeki açıklamalarının ardından geldi.
GAZZEDE CAN KAYBI ARTIYOR
Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrailin Gazze Şeridine 198 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda 48 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 79 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 97ye, yaralı sayısının da 76 bin 980e yükseldiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Son güncelleme: 01:57 22.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı