• Turkhane Logo

İsrail'den SADAT'a yakın takip: Herhangi bir askeri danışmanlık şirketi değildir

Türkiye'de askeri çalışmaları nedeniyle sıklıkla gündeme gelen ve Erdoğan'la yakın ilişkisi olan SADAT'a yönelik İsrail medyasında haberler yer aldı.

10:41 22 Şubat 2018 Perşembe
İsrail'den SADAT'a yakın takip: Herhangi bir askeri danışmanlık şirketi değildir
Türkiye'de askeri çalışmaları nedeniyle sıklıkla gündeme gelen ve Erdoğan'la yakın ilişkisi olan SADAT'a yönelik İsrail medyasında haberler yer aldı.

İsrail, geçen ay tutuklayıp bıraktığı ve Türkiyeye dönen Cemil Tekeliyi SADAT üyesi olmak ve Hamasa yardım etmekle suçluyordu. Bu nedenle İsrail medyasında SADATa yönelik çalışmalar mercek altına alındı.

Oda TVde, Rafael Sadi tarafından İsrail medyasından yapılan çeviriye göre, İsrail Güvenlik Ajansı (ISA) ve İsrail Polisi, geçen ay Hamas ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği Tekeliyi gözaltına almıştı.

Son haberde ise Tekelinin İsrailden sınır dışı edildiği ifade ediliyor. Rafael Sadi tarafından çevirilen bir yazıya dayandırılıyor haber.


İsrail basınından Pazit Ravinanın yazısında SADATın amacının İsrail ile savaşacak bir Filistin ordusu kurmak olduğunu ileri sürüyor. Ravina, iddialarını bir adım daha ileriye taşıyor: SADAT, İsraili 10 günde işgal ederek ele geçirmek amacında.

Yazıda SADATın başındaki Adnan Tanrıverdi için, Eski bir Türk Generali ve Erdoğan’ın sırdaşı ifadesi kullanılıyor. Ve SADATın ideolojik hedefleri olduğundan söz ediliyor. Ve SADAT aracılığıyla Hamas’a nakit para ve silah transferi yapıldığının açıklandığı hatırlatılıyor. Bunu da Um-El Fahemli bir İsrail vatandaşıyla birlikte bir Türk Profesörünün yaptığı tespit edildi deniyor.

Yazıda çarpıcı iddialara yer veriliyor. SADAT için kullanılan ifadeler şöyle: SADAT herhangi bir askeri danışmanlık şirketi değildir. SADAT, İslami ajandasının yanı sıra aynı zamanda Türkiye yönetiminin merkezi güçlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Erdoğan muhalifleri, bu şirketi Erdoğan’ın Özel ordusu olarak kabul etmektedirler. Şirket, son senelerde Türkiye ve dışında geniş bir topluluk tarafından kuşku ve endişeyle izlenmektedir.

Türk muhalefeti, bu şirket faaliyetleri hakkında TBMMde yanıt bulmaya ve özellikle hükümet emri ile IŞİD elemanlarını Türk topraklarında özel bir kampta eğittiği yolundaki söylentilere cevap arasalar bile, tüm bunlar sonuçsuz kalmıştır. İsrail askeri İstihbarat birimi ŞABAK’ın beyanatı ile bu faaliyetleri sadece IŞİD ile kısıtlı kalmayıp aynı zamanda HAMAS’ı da kapsamakta olduğu ortaya çıkmış durumdadır.

İsrail basınında çıkan SADAT haberlerinin İsrail Askeri İstihbarat birimi ŞABAK ve İsrail Emniyetinin müşterek çalışmaları sonucu geçen ay, merkezi Türkiye’de olan, iki şüphelinin Hamas’a yardım etmek suçuyla göz altına alındıklarından sonra yayınına izin verildiği belirtiliyor. Soruşturmaya göre Türk Profesör Cemil Tekeli (Türk Vatandaşı) ile Derim Gabarin (Um El Fahem oturanı İsrail Vatandaşı) Türkiye’de Hamas yüksek yetkilisi olan Zaher Gabarin tarafından Hamas’a yardım etmeleri için görev’e aldığı ileri sürülüyor.

Ve bu görev emrinin Salah Aururi tarafından verildiği belirtiliyor: Aururi’nin görevinin adı ve makamı ise: Türkiye’deki Hamas askeri kolu başı ve aynı zamanda kendisi Gush Etsiyon bölgesinde infaz edilen 3 gencin katledilmesinden de sorumlu kişidir.

Gözaltında olduğu sürede Cemil Tekelinin verdiği iddia edilen ifadeler de yazıda paylaşılıyor. Tekelinin ifadesine dayandırılarak şu iddialar paylaşılıyor yazıda:

Hamas’ın Türkiye’de yönetime bağlı olarak faaliyet göstermekte olduğu anlaşılmıştır. Tekeli, Türk Hükümet yetkililerinin Hamas’ın askeri bağımsızlığı için yardım ettiklerini ve bunu SADAT şirketi aracılığıyla yaptıklarını ve söz konusu yardımların nakdi ve Filistin Ordusu kurmak için gerekli olan silah ve araç gereci temin ettiğini; hedeflerinin ise İsrail ile savaşmak olduğunu ortaya koymuştur.

Yazıdaki en çarpıcı nokta ise İsrailin zaman kolladığına yönelik bölüm. Yazıda, muhtemelen İsrail, Erdoğanla yeni bir sürtüşme istememektedir. Herhalde İsrail, Erdoğan ile ABD arasında patlak verecek günü beklemekte de olabilir sözleri kullanılıyor.

 

Son güncelleme: 10:41 22.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı