• Turkhane Logo

İsrail'den Erdoğan'a 'Hitler' resti: Büyükelçi geri dönmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'nankör' diyerek seslenen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “İsrail büyükelçisi geri dönmeyecek

15:38 28 Aralık 2023 Perşembe
İsrail'den Erdoğan'a 'Hitler' resti: Büyükelçi geri dönmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'nankör' diyerek seslenen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “İsrail büyükelçisi geri dönmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuyu Hitlere benzetmesinin ardından, Tel Avivden bir tepki daha geldi. Erdoğana nankör diyerek seslenen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “Erdoğan, Türkiyenin cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı sürece İsrail büyükelçisi geri dönmeyecek dedi.
HAMASLA AYNI SAFTA DURUYORHaaretzin aktardığına göre Cohen, şu ifadeleri kullandı: Erdoğan nankör. Geçen şubat ayında Türkiyeye yardım yaptık, hatta orada sahra hastanesi açtık. Bu arada Hamasla aynı safta yer alan Erdoğanın sorumsuz davranışlarını görüyoruz. Şansölye Schulzun yeni Naziler olarak tanımladığı kişi. İsrail büyükelçisini Türkiyeden geri çağırma kararının haklı olduğunu düşünüyorum.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Törenine katılarak konuşma yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrailin Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir? Hitlerden garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitlerden ne farkınız var ya. Bunlar bize Hitleri de aratacak. Netanyahunun yaptıklarının Hitlerden geri kalır yanı var mı? Hitler bunun kadar zengin değildi, bu Hitlere göre daha zengin. Batıdan ABDden her türlü destek geliyor. 20 bini aşkın Gazzeliyi bunlar öldürdüler. Mazlumun yanında olan ses Müslüman Türkün sesidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, ibadethaneler bombalandı. Gazzeli bilim insanları aileleriyle birlikte şehit edildi. 2,5 milyon insanın kıyıma uğramasını içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Diplomatik alanda gösterilen onlarca çabaya rağmen yüzlerce Gazzelinin öldürülmesine engel olamadık. Bir Müslüman olarak hepsinden önemlisi insan olarak kendi iç dünyamızda bu zUlmü engelleyememenin mahcubiyetini yaşıyoruz.
NETANYAHUDAN TEPKİErdoğanın açıklamasının ardından ise Netanyahu, Kürtlere soykırım uygulayan ve muhalif gazetecileri hapse atma konusunda rekoru elinde tutan Erdoğan, ahlak dersi verecek son kişidir sözleriyle tepki göstermişti. 

Son güncelleme: 15:38 28.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı