• Turkhane Logo

İsrail ordusu, Gazze limanını ele geçirdi: Mavi Marmara anıtı yıkıldı

18:25 16 Kasım 2023 Perşembe
İsrail ordusu, Gazze limanını ele geçirdi: Mavi Marmara anıtı yıkıldı





İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği harekâtlarla Gazze limanının “operasyonel kontrolünü” ele geçirdiğini duyurdu. İsrail donanmasının Gazze’ye yardım için giden Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında hayatını kaybedenlerin anısına Gazze limanında yapılan anıtın da İsrail ordusu tarafından yıkıldığı bildirildi.



İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni hedef alan harekâtlarla bölgenin önemli bir altyapı parçası olan Gazze limanının “operasyonel kontrolünü” ele geçirdiğini duyurdu.



İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz birkaç gün içinde, ortak bir operasyonla askerler, Hamas örgütü tarafından kontrol edilen Gazze limanının operasyonel kontrolünü ele geçirdi” denildi. Açıklamada “Liman bölgesindeki tüm binalar temizlendi” denildi.



MAVİ MARMARA GEMİSİNDE ÖLENLER ANISINA DİKİLEN ANIT



İsrail’in liman bölgesini hedef alan saldırılarında, Gazze’ye yardım için giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği baskında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıtın da İsrail ordusu tarafından yıkıldığı belirtildi. 31 Mayıs 2010’da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi’nin organize ettiği ve Gazze’ye insani yardım taşıyan gemiye İsrail donanması tarafıdan müdahale edilmiş, gemideki 10 yolcu İsrailli komandolar tarafından öldürülmüştü.



Gazze Limanı’nda hayatını kaybedenler için yapılan 12 metre yüksekliğindeki anıt, kente giren İsrail askerleri tarafından havaya uçuruldu.

Son güncelleme: 18:25 16.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı