• Turkhane Logo

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

10:25 01 Aralık 2023 Cuma
İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarına yeniden başladı
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.





İsrail ve Hamas’ın arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi, Türkiye saatiyle bu sabah 08.00’de doldu.



Taraflardan ve arabulucu ülkelerden geçici ateşkesin uzatılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. ABD basınına açıklama yapan Mısırlı yetkililer, ateşkesin bir gün daha uzatıldığını duyurmuştu.



İsrail ordusu, bu sabah Gazze Şeridi’nden atılan bir roketin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı. İsrail medyası, İsrail’in güneyinde ikinci kez roket uyarı sirenlerinin çaldığını aktarırken, Hamas’a yakın basına yansıyan haberlerde ise Gazze Şeridi’nin kuzeyinde patlama ve silah sesleri duyulduğu belirtildi.



İSRAİL ORDUSU: GAZZE ŞERİDİ’NDEN ATILAN ROKET İMHA EDİLDİ

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi sınırında bulunan yerleşim birimlerinde uyarı sirenlerinin çaldığı ve Gazze’den fırlatılan bir roketin havada imha edildiği bildirildi.



İsrail kamu yayıncısı Kan, bunun 24 Kasım’da İsrail ve Hamas arsında başlayan geçici ateşkesten bu yana ülkede duyulan ilk uyarı sirenleri olduğunu aktardı. Filistinli taraflardan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.



‘GAZZE ŞERİDİ’NİN KUZEYİNDE SİLAH VE PATLAMA SESLERİ DUYULDU’

Hamas’a yakın basın kuruluşları da sabah saatlerinde, İsrail’in sivillerden tahliye etmesini istediği Gazze Şeridi’nin kuzeyinde patlama ve silah sesleri duyulduğunu aktardı.



Şebab haber ajansı, patlama ve silah seslerinin Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerinde duyulabildiğini bildirirken, Hamas’a yakın medyaya yansıyan diğer haberlerde, Gazze’nin üzerinde insansız hava araçları (İHA) ile diğer askeri hava araçlarının uçtuğu bilgisi verildi. 



7 GÜNDE 81 İSRAİLLİ VE 240 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. İsrail ile Hamas arasında varılan rehine takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi’nden 81 İsrailli rehine, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakıldı.



Katar, 27 Kasım’da Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda “insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. İsrail ordusu, 30 Kasım’da tarih belirtmeden “insani aranın” uzatıldığını duyururken Hamas, söz konusu aranın 1 gün uzatıldığını açıkladı.

Son güncelleme: 10:25 01.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı