• Turkhane Logo

İsrail, Gazze’de hastane vurdu; en az 500 kişi yaşamını kaybetti, Filistin’de yas ilan edildi

22:50 17 Ekim 2023 Salı
İsrail, Gazze’de hastane vurdu; en az 500 kişi yaşamını kaybetti, Filistin’de yas ilan edildi





İsrail Gazze’de hastane vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre bombalanan El-Mamedani Hastanesi’nde en az 500 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu en az 500 kişinin öldüğünü açıkladı.



Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 3 günlük yas ilan etti.  İsrail ulusal güvenlik bürosu ise tüm İsraillileri mümkün olan en kısa sürede Türkiye’yi terk etmeye çağırdı.



Patlama sırasında yüzlerce kişi El Ahli Hastanesi’ne sığınıyordu. Saldırının İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Filistinlilere beklenen kara saldırısı öncesinde Gazze Şehri’nden kaçmalarını ve güneye gitmelerini istediği dönemde olması dikkat çekti.





Gazze Şeridi’ndeki Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, İsrail hava saldırısının neden olduğunu söylediği patlamada en az 500 kişinin öldüğünü açıkladı.  Açıklama doğruysa Gazze Şehri’ndeki El Ahli Hastanesi’ne yönelik saldırı, 2008’den bu yana yapılan beş savaşta İsrail’in açık ara en ölümcül hava saldırısı olarak kayıtlara geçecek.




Automatisch generierte Beschreibung/>



Sosyal medyada dolaşan fotoğraflarda, yangının El Ahli Hastanesi koridorlarını sardığı, camların kırıldığı ve vücut parçalarının bölgeye dağıldığı görüldü. İsrail’in şehrin ve çevresindeki tüm sakinlere güney Gazze Şeridi’ne tahliye emri vermesinin ardından Gazze Şehri’ndeki birçok hastane, bombardımandan kurtulacakları umuduyla yüzlerce insanın sığınağı haline gelmişti.

Son güncelleme: 22:50 17.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı