• Turkhane Logo

İsrail de 'geliyor:' 'Cesur' Kürtlere insani yardım ulaştıracağız

İsrail, Türkiye'nin Kuzey Suriye harekatını hem kınadı hem de ‘cesur’ Kürtlere insani yardım ulaştıracağını duyurdu.

17:37 11 Ekim 2019 Cuma
İsrail de 'geliyor:' 'Cesur' Kürtlere insani yardım ulaştıracağız
İsrail, Türkiye'nin Kuzey Suriye harekatını hem kınadı hem de ‘cesur’ Kürtlere insani yardım ulaştıracağını duyurdu.





Türkiye’nin 9 Ekim Çarşamba günü Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı askeri harekata tepki gösteren ülkelerden biri de İsrail oldu.


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “İsrail, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt bölgelerini istilasını şiddetli bir şekilde kınıyor ve Kürtlere karşı Türkiye ve uzantıları tarafından etnik temizliğe girişilmemesi konusunda uyarıyor. İsrail, cesur Kürt halkına insani yardım ulaştırmak için hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.
  Israel strongly condemns the Turkish invasion of the Kurdish areas in Syria and warns against the ethnic cleansing of the Kurds by Turkey and its proxies.
Israel is prepared to extend humanitarian assistance to the gallant Kurdish people. — Benjamin Netanyahu (@netanyahu) October 10, 2019
Türkiye’ye karşı, Demokrat senatörlerle işbirliği içinde bir yaptırım tasarısı da hazırlayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Netanyahu’nun tweetini, “Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi, Amerika’nın en güvenilir müttefiklerinden Kürtlere saldırarak istilası, ABD ve İsrail için bir kabustur” paylaşımıyla alıntıladı.

Graham, bir başka tweette ise, “Şu çabama dahil olmanızı istirham ediyorum: Türkiye’ye yaptırımlar uygulayalım, Kürt müttefiklerimizi korumak için güvenli bölge oluşturalım ve çok geç olmadan IŞİD’in dirilişini önleyelim” diye seslendi.


< I implore you to join my effort to:

•Impose sanctions on Turkey.
•reestablish safe zones to protect our Kurdish allies.
•and prevent the reemergence of ISIS before it’s too late.

Please change course while you still can. — Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) October 10, 2019
Graham, ABD Başkanı Trump’a da seslendi ve, “Sayın Başkan, Suriye kararınızın ulusal güvenliğimiz ve müttefiklerimizin, ortaklarımızın güvenliği için ağır sonuçları oluyor” uyarısında bulundu.

Son güncelleme: 17:37 11.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı