• Turkhane Logo

İsrail Cibaliye mülteci kampını vurdu: İlk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti

18:50 31 Ekim 2023 Salı
İsrail Cibaliye mülteci kampını vurdu: İlk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti









İsrail, Gazze’deki Cibaliye Mülteci Kampı’nı hedef aldı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Cibaliya Mülteci Kampı’na İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğünü duyurdu. Bakanlığın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nı İsrail ordusunun hedef aldığı bildirildi.



Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırının ardından savaş ilan eden İsrail, mülteci kampını vurdu.



Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, ”Ölü sayısı El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki can kaybına yakın ya da daha fazla olabilir” açıklamasını yaptı.



 Al Jazeera ise “400 ölü olduğu tahmin ediliyor” haberini paylaştı.



İSRAİL İLERLİYOR



Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerleyişini artırdığını duyurdu.



Öte yandan Bakanlık Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail askeri araçlarının, Gazze’nin doğusundaki Salahaddin Caddesi’nde olduğunu ve Er-Raşid Caddesi’ne doğru ilerlemeye çalıştığını söyledi.



İsrail güçlerinin Gazze’nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerleyişini artırdığını belirten Bezm, askeri araçların, Kuveyt Kavşağı bölgesindeki Salahaddin Caddesi’ni geçerek Er-Raşid Caddesi’ne ilerlemek için 10. Cadde’ye girdiğini ifade etti.



İsrail güçlerinin, Gazze’ye kuzeybatıdan da girdiğini ve halen El-Kerame bölgesinde olduğunu aktaran Bezm, Gazze’nin kuzeybatısındaki yerleşim alanlarının tamamının yok edildiğini söyledi.



8 BİNİ AŞKIN CAN KAYBI



İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmaların 25’inci gününde Filistin’de hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 525’e yükseldi.

Son güncelleme: 18:50 31.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı