• Turkhane Logo

Ispanak paniği yayılıyor: İstanbul’da 44 Tekirdağ’da 22 kişi hastanelik oldu

İstanbul’daki ıspanak paniği devam ederken Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ıspanak yiyen 20 fabrika işçisi ile Süleymanpaşa ilçesindeki 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

15:57 04 Kasım 2019 Pazartesi
Ispanak paniği yayılıyor: İstanbul’da 44 Tekirdağ’da 22 kişi hastanelik oldu
İstanbul’daki ıspanak paniği devam ederken Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ıspanak yiyen 20 fabrika işçisi ile Süleymanpaşa ilçesindeki 2 kişi hastaneye kaldırıldı.



İstanbul’da ıspanak yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 44’e yükseldi. Hastalar mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. İstanbul Tarım Müdürlüğü, zehirlenmeye ıspanağa karışan yabancı bir otun neden olduğunu açıkladı.

TEKİRDAĞ’A SIÇRADI


İstanbul’daki ıspanak paniği sürerken, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada gece vardiyasında çıkan ıspanak yemeğinden yiyen 20 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

SENDİKA BAŞKANI DA ZEHİRLENDİ

Süleymanpaşa ilçesinde de 2 kişi aynı şikayetlerle Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan birinin Süleymanpaşa Sağlık Hak-Sen İlçe Başkanı Selim Kafadar olduğu öğrenildi. Kafadar’ın geçici hafıza kaybı yaşadığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İTHALAT SIRASI ISPANAKTA

Konuyla ilgili açıklama açıklama yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, ıspanak yedikten sonra rahatsızlanan 22 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü bildirdi. Ispanak, sosyal medyada da gündemin baş sırasına oturdu. Yapılan yorumlarda ithalat sırasının ıspanağa geldiği yorumları yapıldı.
  #ıspanak
Yakında ıspanağı da ithal etmeye başlarız... — Düşler Sokağı (@ErgunSenozan) November 4, 2019 Çitlemek için aldığım çekirdeğin Çinden geldiğini öğrenince başka yere gittim, oradaki çekirdek de ABDden geliyormuş. Ne yaptınız lan bu ülkenin tarımına, toprağına, çiftçisine?..#ıspanak — Ali (@edibali34) November 4, 2019 #ıspanak Lara yabancı otlar karışmış hangi otlar onlar mesela nasıl bir ot onlar kendiliğinden toprakta yetişen mi yoksa farklı bir şekilde ıspanaklara karışan bir ot mu bu nasıl bir ot latincesi ne halk dilinde ne deniliyor bu kudreti büyük Otlara — Volkan (@Volkan87963776) November 4, 2019 Tarım Bakanına göre ;
Tarımda Avrupada 1 numarayız.#ıspanak bile yiyebilecek hale geldik.
Zehirlenmeyi göze alırsak ! — Levent Özeren (@lvntozrn) November 4, 2019
 

Son güncelleme: 15:57 04.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı