• Turkhane Logo

İskoçya Başbakanı, Gazze’de mahsur kalan kayınvadilesinin görüntüsünü paylaştı: Yiyecek yok, su yok, insanlık ner

19:00 13 Ekim 2023 Cuma
İskoçya Başbakanı, Gazze’de mahsur kalan kayınvadilesinin görüntüsünü paylaştı: Yiyecek yok, su yok, insanlık ner





İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze’de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla’nın son videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Elizabeth El-Nakla, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı videoda, “1 milyon insan. Yiyecek yok, su yok! İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?” dedi.



İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın Gazze’de mahsur kalan annesinin videosunu kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Elizabeth El-Nakla, gözyaşlarına hakim olamayarak yaptığı konuşmada şunları söylüyor: “Bu benim son videom olacak. Gazze’den herkes bizim olduğumuz yere doğru ilerliyor. Bir milyon insan. Yiyecek yok, su yok. Ve hala giderken onları bombalıyorlar. Onları nereye koyacağız? Ama kızlarım, hastanedeki tüm bu insanlar tahliye edilemez. İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor? Allah yardımcımız olsun. Hoşça kalın.”



Hamza Yusuf ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bu Elizabeth El-Nakla. O benim kayınvalidem. Dundee, İskoçya’dan emekli bir hemşire. Gazze’deki insanların büyük çoğunluğu gibi onun da Hamas’la hiçbir ilgisi yok. Ona Gazze’yi terk etmesi söylendi ama nüfusun geri kalanı gibi o da gidecek hiçbir yeri olmadığı için kapana kısılmış durumda.”



Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. O günden sonra İsrail ordusu Gazze’yi tam ablukaya aldı, 6 günde 6 bin bomba atıldı. Yiyecek, su ve enerji kaynakları kesildi.




This is Elizabeth El-Nakla. She is my mother-in-law. A retired nurse from Dundee, Scotland. She, like the vast majority of people in Gaza, has nothing to do with Hamas. She has been told to leave Gaza but, like the rest of the population, is trapped with nowhere to go. pic.twitter.com/D3ZUtnEmyO— Humza Yousaf (@HumzaYousaf) October 13, 2023

Son güncelleme: 19:00 13.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı