• Turkhane Logo

İşkencesini ifşa ettiği polis Gergerlioğlu’nu darp ederek gözaltına aldı

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Ankara’daki evinde darp ederek gözaltına alan polis ekibi içinde Ankara Emniyetinde yaptığı işkenceleri deşifre olan polisin de yer aldığı öne sürüldü.

16:54 03 Nisan 2021 Cumartesi
İşkencesini ifşa ettiği polis Gergerlioğlu’nu darp ederek gözaltına aldı
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Ankara’daki evinde darp ederek gözaltına alan polis ekibi içinde Ankara Emniyetinde yaptığı işkenceleri deşifre olan polisin de yer aldığı öne sürüldü.


Gergerlioğlu, Abdülkadir Yılmaztürk isimli polisin emniyette yaptığı işkenceleri 29 Kasım 2019’da TBMM kürsüsünden anlatmıştı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu dün evinde darp ederek yaka paça çıkaran polislerden birinin Ankara Emniyetinde gözaltında işkence yapması nedeniyle Gergerlioğlu tarafından Meclis kürsüsünde deşifre edildiği kaydedildi.


Dün gözaltı için gelen polislerden biri Gergerlioğlu’nu yakasından tutup darp ederek evinden çıkarırken görüntülenmişti. Sözkonusu polis memurunun isminin Abdülkadir Yılmaztürk olduğu öne sürüldü. Yılmaztürk’ün adının daha önce Ankara Emniyetinde işkence iddialarına karıştığı, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Kasım 2019’da Meclis’te yaptığı konuşmada, Ankara emniyetinde Yılmaztürk’ün yaptığı işkencelerle ilgili iddiaları gündeme getirdiği ortaya çıktı.

/
Abdülkadir Yılmaztürk

İŞKENCE EKİBİNİN AMİRİ

19 Kasım 2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cemaat mensuplarına büyük bir operasyon yapılacağının açıklamasının ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinden gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 77 kişiye, TEM Şube D Grubundan 7 polis tarafından çırılçıplak soyularak işkence yapıldığı tespit edilmişti. Avukat Rıdvan Çobanoğlu, işkenceci polislerin başındaki ekip amirinin Abdülkadir Yılmaztürk olduğunu tutanağa geçirmişti. İşkence gören N.C, avukatı Rıdvan Çobanoğlu’na işkenceyi şöyle anlatmıştı: ”Ekip amiri Abdulkadir Yılmaztürk, plastik eldiven giyerek göğüs, ucu kulak memesi gibi yerlerimden defalarca sıkarak işkence yaptı. Odaya bir soda şişesi getirilerek tecavüz edilmekle tehdit edildim. Sürekli iz bırakılmayacak şekilde farklı yerlerimden darp edildim…”



İŞKENCESİNİ DEŞİFRE ETTİĞİ POLİSE İNTİKAM İZNİ VERDİLER

Avukat tutanağını Meclis kürsüsünden okuyan Gergerlioğlu, “Ankara Emniyetinde kaç gündür işkence var. Tutanak burada, avukat tutmuş. Abdülkadir Yılmaztürk, eline plastik eldiven geçirerek kendisinin kulak memesi ve göğüs ucunu sıkarak işkence ettiklerini, bir soda şişesi getirerek bu şişeyle tehdit ettiklerini söylüyor! Ankara Barosunun öncesinde Ankara Emniyetindeki işkencelerle ilgili hazırladığı raporla ilgili İçişleri Bakanlığı tek bir işlem yapmadı” sözleriyle Yılmaztürk’ü deşifre etmişti. Yılmaztürk, dün Gergerlioğlu’nu gözaltına almak için evine girerek, eşi ve çocuklarının önünde Gergerlioğlu’nu darp etmişti. Rahatsızlanınca hastaneye getirilen Gergerlioğlu, kollukta darp gördüğünü, polisin arabanın içinde kendisine küfür edip tehdit ettiğini söylemişti.

KİRLİ MİZANSEN

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Gergerlioğlu’nun darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, “Türkiye bu fotoğrafı unutmayacak; vicdan sahibi herkes bunu yapanları ve yaptıranları lanetleyecektir” dedi. İşkenceci Yılmaztürk’ün Gergerlioğlu’nu gözaltına alan polis ekibinde yer almasına sosyal medyada tepki gösterildi. Uğur Dönmez isimli bir kişi, “Dün milletvekiline tokat atan, darp eden polis memuru şahıs aşağıdaki videoda bahsedilen Abdülkadir Yılmaztürk’müş. Şayet doğruysa bu nasıl bir kirli mizansendir, yazıklar olsun. Ayakkabısını bile giydirmeden tekme tokat saldırarak intikamını almış” paylaşımı yaptı. Aysude Kölemen ise, “İnanılmaz ya. İntikam mangası göndermişler. Gergerlioğlu’nun mecliste avukat tutanağı ile işkence yaptığını ifşa ettiği polisi Gergerlioğlu’nu tutuklamaya göndermişler” dedi.
  Türkiye bu fotoğrafı unutmayacak; vicdan sahibi herkes bunu yapanları ve yaptıranları lanetleyecektir.pic.twitter.com/5z3Z34nIOT — Mehmet Bekaroğlu (@MBekaroglu) April 3, 2021
Gergerlioğlu’nun polis Yılmaztürk’ün işkencesini anlattığı konuşması:
  Ankara Emniyetiyle ilgili işkence iddiaları var. Avukat tutanak tutmuş: “Abdülkadir Yılmaztürk, bir memurlarının eline plastik eldiven geçirerek kendisinin kulak memesi ve göğüs ucunu sıkarak işkence ettiklerini, bir soda şişesi getirerek bu şişeyle tehdit ettiklerini söylüyor! pic.twitter.com/hmksvC5UOP — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) November 29, 2019  

Son güncelleme: 16:54 03.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı