• Turkhane Logo

İşkenceci Engin Dinç Ankara’ya atandı: 52 ilin emniyet müdürü değişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre 52 ilin emniyet müdürü değişti.

09:25 01 Ağustos 2023 Salı
İşkenceci Engin Dinç Ankara’ya atandı: 52 ilin emniyet müdürü değişti
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre 52 ilin emniyet müdürü değişti.





Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, emniyet teşkilatında görev değişimi yapıldı. Aralarında Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 52 ilin emniyet müdürü değişti, 26 ilin emniyet müdürü de merkeze çekildi.



Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Konya’dan Engin Dinç atandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü görevineyse Elazığ’dan Celal Sel getirildi.



Ankara ve İzmir emniyet müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.



Emniyet Müdürü değişen 52 il şöyle: Düzce, Bartın, Zonguldak, Muğla, Gaziantep, İzmir, Kırıkkale, Samsun, Erzurum, Denizli, Rize, Ankara, Bolu, Konya, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Bursa, Balıkesir, Bayburt, Gümüşhane, Kocaeli, Trabzon, Tunceli, Yalova, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Edirne, Elazığ, Hakkari, Hatay, Isparta, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat.



HER PİS İŞTE PARMAĞI VAR



Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 15 Temmuz gecesi işkence merkezine çevrildiği; kıdemli polislere ve mühendislere “işyerlerinde” günlerce işkence yapıldığı mağdurların anlatımları ile ortaya çıkmıştı.



Bu işkencelerde o dönemdeki İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Başkan Yardımcıları Erdal Çetinkaya, Yılmaz Delen ve Kenan Daşkın isimli şahıslar bizzat görev almış, yönetmiş ve yönlendirmişlerdi.



MAVİ BONCUKLU İSTİHBARATÇI : ENGİN DİNÇ



Gazeteci Bülent Korucu KaranlıktakiAydınlık’te yazdığı portre yazısında, Engin Dinç’in ‘sicili’ne dair önemli bilgiler paylaşmıştı: Yalnızca Dink değil, görev yaptığı yerlerde Rahip Santoro cinayeti gibi başkaca olağanüstü suçlar işlenmesine rağmen Dinç hiçbir şekilde bedel ödemedi. Son büyük falsosu Emniyet Müdürü olduğu Konya’da yedi kişilik bir ailenin göstere göstere katledilmesini izlemesiydi. 2 ay önce evleri basılarak demir çubuklarla öldüresiye dövülen Kürt Dedeoğulları Ailesi korunmadı ve acı son geldi. Nerede bir ırkçı saldırı ve provokasyon varsa orada gözler Dinç’i arıyor artık!







Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonlarının intikamını almak için bazı aparatlara ihtiyacı vardı. Engin Dinç her açıdan kullanışlı bir manivela haline geldi ve Erdoğan’a bu hizmeti sundu. Ancak konu bununla sınırlı değildi. Erdoğan’ın yeni ortaklarının da talebi vardı: Emniyet İstihbaratının işlevsiz hale gelmesi.”

Son güncelleme: 09:25 01.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı