• Turkhane Logo

IŞİD’ın Talefer Emiri, kaçırdığı 14 yaşındaki Ezidi kızı Ankara’ya getirmiş

14 yaşındayken Irak’tan kaçırılan Ezidi genç kız, Ankara Keçiören Karakolu’nun iki sokak ötesinde IŞİD’ın Talefer Emiri’nin evinden abisinin çabasıyla kurtarıldı.

12:20 14 Ekim 2019 Pazartesi
IŞİD’ın Talefer Emiri, kaçırdığı 14 yaşındaki Ezidi kızı Ankara’ya getirmiş
14 yaşındayken Irak’tan kaçırılan Ezidi genç kız, Ankara Keçiören Karakolu’nun iki sokak ötesinde IŞİD’ın Talefer Emiri’nin evinden abisinin çabasıyla kurtarıldı.



Ankara’nın Keçiören semtinde IŞİD’in Telafer emirlerinden birinin evine yapılan baskında 18 yaşındaki Ezidi genç bir kadın kurtarıldı. Ezidi genç kadın ailesi tarafından Türkiye’den çıkartıldı. IŞİD emirinin tutuklandığına ilişkin bir bilgi yok.
Gazete Duvar’dan Hale Gönültaş’ın can güvenliği nedeniyle Ezidi kadının ismini “Ayşe” abisinin ismini ise “Hasan” olarak kodladığı habere göre; olay 2014 yılında IŞİD’ın Şengal’e yaptığı saldırıyla başladı.


Ayşe ve ailesinin yaşadığı Şengal yakınlarındaki köyde de yüzlerce Ezidi katledildi. Sadece Ayşe’nin ailesinden 30’u aşkın Ezidi öldürüldü. Ayşe, saldırının gerçekleştiği tarihte 14 yaşındaydı. Ayşe de köyün diğer kadın ve çocukları ile IŞİD tarafından kaçırıldı. O gece Ayşe’nin ağabeylerinden Hasan, iş nedeniyle köy dışındaydı. Katliamdan tesadüf eseri kurtulan Hasan, 2014’ten itibaren ailesinden kaçırılanların izini sürmeye başladı.

Hasan, Ayşe’nin izine ilk olarak Telafer’de ulaştı. Ancak Ayşe, Telafer’den Musul’a götürülmüştü. Hasan da bir süre sonra kardeşinin arkasından Musul’a gitti. Ayşe, IŞİD’in Telafer emirlerinden birinin yanındaydı.

2017 yılı sonunda IŞİD’in Telafer emirinin Türkiye’ye gittiği bilgisine ulaştı Hasan. IŞİD’linin, Irak Türkmeni bir karısı ve dört çocuğu vardı. Hasan, Ezidi aşiretlerinin önde gelen isimlerinin de desteği ile Ankara’ya geldi.

EZİDİ AYŞE IŞİD’LİNİN BEBEĞİNİ DÜNYAYA GETİRDİ

Irak Türkmen’i IŞİD’li, 2018 yılında Ankara’nın Keçiören semtinde bir apartmanda ev kiralamış; karısı, 4 çocuğu ve zorla tuttuğu Ayşe ile birlikte yaşıyordu. Hasan, aylarca kardeşinin evden çıkarken bir fotoğrafını çekip, güvenlik güçlerine gidebilecek delile ulaşmak için çabaladı. Aralık 2018’de Ayşe ve bebeğiyle evden çıktı. Hasan, kardeşi ile IŞİD’linin fotoğraflarını çekti. Kaçırıldığında 14 yaşında olan Ayşe artık 18 yaşındaydı ve kucağında bebeği vardı.

Ezidilerin ileri gelenlerinin yönlendirdiği avukatla, evin hemen iki sokak ötesindeki Keçiören Erkan Ataman Karakolu’na başvurdu. Hasan, karakolda IŞİD’in Telafer emirinin Keçiören’de iki sokak ötede oturduğu, kardeşini kaçırarak zorla evde tuttuğunu belirterek şikâyette bulundu.

Ertesi gün eve giden polis, Ezidi Ayşe’yi kurtardı. Ayşe sekiz aylık bebeğinin IŞİD emirinden olduğunu söyledi. Ayşe, Irak Büyükelçiliği tarafından Türkiye’den çıkartıldı. Bebeği ise Çocuk Esirgeme Kurumu’na verildi.

Aile, korktuğundan dolayı IŞİD’liden şikayetçi olmadı. Olaya ilişkin bir kamu davasının da açılmadığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 12:20 14.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı