• Turkhane Logo

IŞİD, bombaları AVM’ye dört mikrodalga fırın içinde sokmuş

İstanbul’da bir AVM’nin otoparkında, IŞİD hücresine ait bir otomobil ve motosiklette ele geçen bombaların dışında, AVM’ye yerleştirilmiş bomba dolu dört mikrodalga fırın buldu.

11:06 31 Ekim 2017 Salı
IŞİD, bombaları AVM’ye dört mikrodalga fırın içinde sokmuş
İstanbul’da bir AVM’nin otoparkında, IŞİD hücresine ait bir otomobil ve motosiklette ele geçen bombaların dışında, AVM’ye yerleştirilmiş bomba dolu dört mikrodalga fırın buldu.

IŞİD hücresinin 29 Ekim kutlamalarını hedef alacak üç aşamalı plan yaptığı öne sürüldü.

Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan iki dairede cuma gecesi peş peşe yaşanan yangın ve patlamalar üzerine çalışma başlatan polis, plakası belirlenen bir araç üzerinden, IŞİD adına eylem planladığı belirlenen şüphelilere ulaşmıştı.

Bu şüphelilerin Bayrampaşa’daki bir AVM’nin otoparkına araç bırakması üzerine 28 Ekim Cumartesi günü operasyon yapılmış, dört IŞİD’li gözaltına alınmıştı. Araçta parça tesirli bomba olduğu belirlenmişti.

AVM’nin otoparkında bombalı aracın yanısıra bir de bombalı motosiklet bulunduğu açıklanmıştı.

Beş yıldır Arnavutköy’de yaşadığı belirlenen Türk asıllı Avusturya vatandaşı IŞİD’li çiftin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacağı öne sürülmüştü.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre IŞİD’li teröristlerin bombaları AVM’deki mikrodalga fırınlara nasıl koydukları da tespit edildi.

Teröristler bir süre önce AVM’deki mağazalardan mikrodalga fırın aldı. Mikrodalga fırınların içini bombayla dolduran teröristler, daha sonra fırınlarda sorun olduğu bahanesiyle fırınları tekrar AVM’ye götürerek içeriye soktu. Bomba dolu fırınlar emanet bölümüne konuldu.


Araçlardaki bomba sayısı 66

İddiaya göre IŞİD hücresi ilk aşamada bu fırınlardaki bombaları uzaktan kumandayla patlatacaktı. İnsanlar panik halinde kaçarken otomobil ve motosikletteki bombalar da uzaktan kumandayla havaya uçurulacaktı.

Bu arada otoparktaki araçta bulunan el yapımı bomba sayısının da 66 olduğu öğrenildi.

IŞİD’liler son aşamada da canlı bomba yeleklerini giyerek yardım için toplanan insanların arasına dalıp bomba butonlarına basacaklardı.

IŞİD militanları, saldırıları düzenlemeden önce de polisin dikkatini başka yöne çekmek için Arnavutköy ve Esenyurt’taki evlerde bombaları patlatmışlardı. Bu evlerdeki bombaların ise binaları yıkmak üzerine planlandığı anlaşıldı.

Son güncelleme: 11:06 31.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı