• Turkhane Logo

‘İşçiye zam esnafa destek’ başkanı kızdırdı: Bu şehrin sahibi benim!

Konya’da Tuzlukçu ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, en düşük maaşı 4 bin 500 liraya yükseltti, esnafa 1000’er lira yardım dağıttı.

11:19 18 Ocak 2021 Pazartesi
‘İşçiye zam esnafa destek’ başkanı kızdırdı: Bu şehrin sahibi benim!
Konya’da Tuzlukçu ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, en düşük maaşı 4 bin 500 liraya yükseltti, esnafa 1000’er lira yardım dağıttı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ise “Bana danışmadan kafana göre nasıl zam yapıp yardım dağıtırsın? Bu şehrin sahibiyim” dedi.

Konya’nın 7 bin 500 nüfuslu ilçesi Tuzlukçu’nun CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede çalışan 48 işçinin en düşük maaşını 4 bin 500 liraya yükseltti, ilçedeki 65 esnafa da 1000’er lira dağıttı. CHP’li belediyenin bu tutumu, AKP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde işçi ve esnafın isyanına yol açtı. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kendinden habersiz zam yapılıp para dağıtılmasına tepki gösterdi.


“SENİN PARAN ÇOK, SEN YAPARSIN”

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında, Akbuğa, büyükşehirin yetkisinde olan vatandaşın tarlasının zarar görmemesi için su deposu yolunun yapılmasını istedi. Bu talep kabul edilmedi. Akbuğa ile meclis Üyesi Seyit Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşmek için randevu istedi. Görüşmede Altay, “Başkan kafana göre zam yapıyorsun, esnafa para dağıtıyorsun. 30 belediye başkanı “Asgari ücreti ne kadar yapalım” diye bana danıştı. Bir tek sen danışmadın. Sende para çok, o yüzden bizim yapacağımız işleri de sen yaparsın” dedi.

“BEN BU ŞEHRİN SAHİBİYİM”

Akbuğa’nın “Başkan, benim amirim değilsin, bana verdiğin bir lira yok. Ama her ay belediye payının yüzde 40’ı sana gidiyor. Beni sorgulayamazsınız. Ama ben, para verdiğim için paranın nerelere harcandığını sorgularım” sözü üzerine Altay, “Danışmadan nasıl bu kadar zam yaparsın, esnafa para dağıtırsın? Ben bu şehrin sahibiyim. Konya benden sorulur” dedi. Akbuğa ise “Kendinizi bu memleketin sahibi gibi görüyorsunuz. Memleketin sahibi 83 milyon insan. Konya’nın sahibiyim diyorsunuz. Konya’nın sahibi 2 milyon 400 bin kişidir. Haddini bil, misafirim. Bana bu şekilde davranamazsınız. Yazıklar olsun” dedi.

Son güncelleme: 11:19 18.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı