• Turkhane Logo

İşadamı Hazım Sesli cezaevinde öldürülmek istendi! Saldırganın azmettiricisi kim?

Hizmet hareketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve 15 yıl hapse mahkûm edilen İş Adamı Hazım Sesli’nin Menemen Cezaevi’nde öldürmek amacıyla saldırıya uğradığı öğrenildi.

09:45 13 Mart 2020 Cuma
İşadamı Hazım Sesli cezaevinde öldürülmek istendi! Saldırganın azmettiricisi kim?
Hizmet hareketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve 15 yıl hapse mahkûm edilen İş Adamı Hazım Sesli’nin Menemen Cezaevi’nde öldürmek amacıyla saldırıya uğradığı öğrenildi.



Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından Hazım sesli, tenkil süreci kapsamında tutuklanmış ve yargılandığı davada hakkında 15 yıl hapis cezası verilmişti. İzmir Menemen Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hazım Sesli’nin, cinayetten hükümlü Fatih Oktay isimli mahkum tarafından saldırıya uğardığı belirtildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 21 Eylül 2015 tarihinden Menemen T Tipi kapalı Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İşadamı Hazım Sesli’nin avukatlarından yapılan açıklamaya göre, Sesli’ye yönelik saldırının kasıtlı olduğu ifade edildi.


8 KİŞİLİK KOĞUŞTAN TEK KİŞİLİK HÜCREYE ALINDI

9 Ağustos 2016 tarihinde 8 kişilik koğuşta kalan Hazım Sesli, cezaevi yönetimi tarafından sözlü veya yazılı bir gerekçe gösterilmeden tek kişilik hücreye aldığını ifade edildi. Ancak avukatları tarafından yapılan tüm başvurular sonucunda Adalet Bakanlığı kendilerinin bir talebi olmadığını ve bu durumun cezaevinin inisiyatifinde olduğu belirtildi.

Hazım Sesli’nin tek kişilik hücrede kaldığı süre içerisinde kimseyle görüştürülmediğini aktaran avukatlar, “Yaklaşık son 1 yıldır da adli mahkûmlarla aile ve telefon görüşlerine çıkmakta olup; bu durumda can güvenliğinin bulunmadığını, bu sebeple görüş saatlerinin değiştirilmesini hem Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan hem de cezaevi savcılığından talep etmiş olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır.” denildi.

CİNAYETTEN HÜKÜMLÜ KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRADI

Hazım Sesli’nin 11 Mart 2020 tarihinde saat 16.20’de telefon görüsüne daha önce 2 defa adam öldürüp ceza alan, daha sonra ise koğuşta bulunan bir kişinin kafa derisini yüzen Fatih Oktay isimli mahkûmla birlikte çıkartıldığı vurgulandı. Hazım Sesli’nin telefon görüşmesi sırasında Fatih Oktay tarafından şişlendiği ifade edilen açıklamada, “Kalbine nişan almış olsa da Hazim Sesli telefonla görüşürken ilk şişin telefona denk gelmesi sonucu olayı fark etmiş ve kendini korumaya çalışmıştır. Ama olaya cezaevi memurları müdahale edene kadar 2 kere sol elinden, 2 kere sol bacağından, 3-4 defa da kalçasından darbeler almıştır.” şeklinde anlatıldı.

Yaralanan Hazim Sesli’nin hastane sonrası tekrar koğuşuna götürülürken ceza infaz memuru tarafından bilerek olayı gerçekleştirilen şahsin hücresinin önünden geçirilerek de psikolojik şiddet maruz bırakıldığı ifade edildi.  Olay sonrası Sesli’nin avukatlarıyla görüşürken de avukatlarına zorluk çıkartıldığı, avukatların defalarca göz kaydına gönderilip tekrar geri gelmesi istendiği aktarıldı.

Son güncelleme: 09:45 13.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı