• Turkhane Logo

İş cinayetlerine karşı eylemdeydiler: 3’üncü havalimanı inşaatında bir işçi, iskeleden düştü!

İşçilerinin iş cinayetlerine karşı eyleme geçtiği 3'üncü havalimanı inşaatında bir işçi iskeleden düştü.

14:42 20 Eylül 2018 Perşembe
İş cinayetlerine karşı eylemdeydiler: 3’üncü havalimanı inşaatında bir işçi, iskeleden düştü!
İşçilerinin iş cinayetlerine karşı eyleme geçtiği 3'üncü havalimanı inşaatında bir işçi iskeleden düştü.





İstanbul’da yapımı süren, işçilerinin yaşanan iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları nedeniyle direnişe geçtikleri 3’üncü havalimanı inşaatında bir işçinin iskeleden düşerek yaralandığı öğrenildi.


İnşaat-İş Sendikası’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre; bir işçi, çatı katında bulunan iskeleden düştü. Ambulans ile hastaneye kaldırılan işçinin başında kanama olduğu öğrenildi.

İnşaat İş’in paylaşımı şöyle:


  3. Havalimanı şantiyesinde bu sabah, tam da haklarında tutuklanma kararı verilen işçi ve sendikacıların Metris Cezaevi yolunda olduğu sıralarda bir iş kazası(!) daha yaşandı.

Suç bariz, fail sizsiniz, hesap vereceksiniz! pic.twitter.com/eOXvRdIzrT — İnşaat-İş Sendikası (@insaatsendika) 19 Eylül 2018  

Ne olmuştu?

İşçiler geçtiğimiz cuma günü kötü çalışma koşulları, iş güvenliğinin yetersiz olması ve maaşlarını tam alamamaları gerekçesiyle iş bırakarak eylem yapmıştı. Cumartesi sabaha karşı işçi yatakhanelerine baskın yapan jandarma, yaklaşık 600 işçiyi gözaltına almıştı.

Dün gece itibariyle gözaltında bulunan işçilerden 19’u serbest bırakılırken 24’ü tutuklanmış, tutuklananlar arasında sendika yöneticilerinin de bulunduğu belirtilmişti.
  /
/ THY VE ATATÜRK HAVALİMANI İSRAİL SEFERLERİNDE REKOR KIRDI / HAVALİMANI İŞÇİLERİNE YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR BELLİ OLDU / 3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ: JANDARMA VE POLİS GELİNCE YEMEKHANE SIRASI 3. KATINA ÇIKTI / HAVALİMANI İŞÇİLERİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ / PANZERLER EŞLİĞİNDE HAVALİMANI İNŞAATI / 3. HAVALİMANININ İSMİ NE OLACAK? / HAK TALEBİNE HAPİS CEZASI: 24 HAVALİMANI İŞÇİSİ TUTUKLANDI! / 3. HAVALİMANI İNŞAATINDA ÇALIŞAN İŞÇİ: ARAMIZDA SİVİL POLİSLER GEZİYOR / ATATÜRK HAVALİMANI’NDA TUTULAN UYGUR KADIN VE OĞLUNUN YURDA GİRİŞİNE İZİN VERİLDİ İŞ CİNAYETLERİNE KARŞI EYLEMDEYDİLER: 3’ÜNCÜ HAVALİMANI İNŞAATINDA BİR İŞÇİ, İSKELEDEN DÜŞTÜ!

Son güncelleme: 14:42 20.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı