• Turkhane Logo

İş cinayetinde KHK zırhı ile kayyuma beraat!

Türkiye'de AKP iktidarı ile el koyma ve seçilmişlerin yerine atama ile gündeme gelen kayyım müessesi, yargıdaki çifte standarta da konu oldu.

10:05 04 Şubat 2019 Pazartesi
İş cinayetinde KHK zırhı ile kayyuma beraat!
Türkiye'de AKP iktidarı ile el koyma ve seçilmişlerin yerine atama ile gündeme gelen kayyım müessesi, yargıdaki çifte standarta da konu oldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan inşaatta “getir-götür işlerine” bakması için işe alınan, ancak uzmanlığı olmamasına rağmen asansör montajında görevlendirilen 24 yaşındaki Emre Tombuloğlu, asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Açılan davada Ankara Batı 9. Asliye Ceza Mahkemesi, şirkete kayyım olarak atanan sanık Süleyman Sarıyıldız’ın, “hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacağı”na ilişkin kanun hükmünde kararnamenin (KHK) maddesi uyarınca beraatine karar verdi.

/

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, soruşturma sürecinde alınan bilirkişi raporunda, asansör şirketinin sahibi Y.D. asli kusurlu, Lale Yapı Malzemeleri İnşaat Şirketi’ni temsil eden kayyım Süleyman Sarıyıldız ve ölen Emre Tombuloğlu tali kusurlu bulundu. 22 Ocak 2019’da Ankara Batı 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargıç Büşra Keskin, asansör şirketinin sahibi Y.D.’ye taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı 31 bin 850 TL adli para cezasına çeviren mahkeme, taşeron şirket sahibinin bu parayı 20 eşit taksitle ödemesine karar verdi. 


Mahkeme, kayyım Süleyman Sarıyıldız’ın ise “yüklenen suç açısından kusurunun bulunmaması nedeniyle” beraatına hükmetti. Kararın gerekçesinde 691 sayılı KHK’nin 11. maddesiyle 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde görev alan kayyımların görevlerinden dolayı “hukuki, idari, mali ve cezai” sorumluluğunun doğmayacağı belirtiliyor.

Son güncelleme: 10:05 04.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı