• Turkhane Logo

İş cinayeti göz göre göre gelmiş: Şirketi defalarca uyardık

İzmir'deki bir otel inşaatında devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 işçiden 3'ünün kimlikleri belirlenirken yaralanan işçilerden Mücahit Çiftçi'nin ifadeleri ortaya çıktı. İş cinayetine ilişkin konuşan Çiftçi,

14:09 31 Aralık 2022 Cumartesi
İş cinayeti göz göre göre gelmiş: Şirketi defalarca uyardık
İzmir'deki bir otel inşaatında devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 işçiden 3'ünün kimlikleri belirlenirken yaralanan işçilerden Mücahit Çiftçi'nin ifadeleri ortaya çıktı. İş cinayetine ilişkin konuşan Çiftçi,

İzmirin Bornova ilçesinde 30 Aralık (dün) saat 17.30 sıralarında bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç, bilinmeyen nedenle yapıya doğru devrildi. Bu sırada vincin arka ağırlığı, şantiyede işçilerin yatakhane olarak kullandığı konteynerin üzerine düştü. Olayın ardından 6 kişi hayatını hayatını kaybederken 2 kişi yaralanmıştı.

İŞÇİLERİN CANSIZ BEDENLERİNE 10 SAAT SONRA ULAŞILDI

Ekiplerin çalışması sonucu yaklaşık 10 saat sonra enkaz altında kalan işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Meydana gelen iş cinayetiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Şantiye şefi, firma yetkilisi ve iş güvenliği uzmanı olduğu belirtildi.

ÖLENLERDEN 3ÜNÜN DAHA KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan, ölen 6 işçinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri sürerken, 2sinin daha kimliği tespit edildi. Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi ve Baykal Gündüzün dışında evli, 2 çocuk babası Aslan Akkaya (38) ile Ali Şükrü Durunun (42) da ölenler arasında olduğu belirlendi.
Yıldırım Sarının Bitlis, Baykal Gündüzün Ankara, Aslan Akkaya ve Ali Şükrü Durunun cenazelerinin ise İstanbulda toprağa verileceği öğrenildi.

Son olarak üzerinden Hakan Bağ adına düzenlenmiş aşı kartı çıkan, tanınmayacak haldeki cansız bedenin işçilerden Ümit Karaya ait olduğu belirlendi.

Karanın cenazesinin ailesinin isteğine bağlı olarak memleketi Çorumda ya da İzmirde toprağa verileceği öğrenildi.

HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ
Ölenlerin yakınlarının İzmir Adli Tıp Kurumu morgu önündeki bekleyişi sürüyor. Fesih Çiftçinin ailesinin avukatı Mehmet Harun Elçi, Bu iş kazasında şüphesiz işverenin ciddi anlamda ihmali ve kusuru bulunmaktadır. Bu iş kazası önlenebilirdi ancak ne yazık ki işveren gerekli önlemi almadı. Kule vincin altında yaşam alanının bulunmaması gerekirdi. O nedenle bu olay işverenin gerektiği önlemi almaması neticesinde gerçekleşmiştir. Herkes, yeni yıla girme coşkusu yaşarken, biz acılı ailelerle Adli Tıpta birlikteyiz. Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bilgisi aktarıldı. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun yanında birçok kimsenin ihmali olduğu da çok açık. Diğer tüm sorumluların da adli merciler önünde hesap vermesi için her şeyi yapacağız dedi.

1 AY ÖNCE DE AKRABAMIZ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Fesih Çiftçinin dayısının oğlu Emrah Siner ise Bu şantiyede daha 1 ay önce akrabamız Alper Özer yaşamını yitirmişti. Şimdi de 6 kişi iş kazasında hayatını kaybetti. Artık yeter, o kadar çocuk öksüz kaldı. Kim bu iş kazalarına dur diyecek? Canımız yanıyor. Vinç devrilmeyip, 30uncu kattan konteynerin üzerine bir taş parçası düşmesi sonucu da bir iş kazası yaşanabilirdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu diye konuştu.

Aslan Akkayanın halası Meral Kılıç (60) da Ciğerimiz parçalandı. Yeğenimin cenazesi tanınmaz halde. Geride 2 çocuğu kaldı. Geride kalanların sonu ne olacak? Gözaltına alınanlar 2-3 gün sonra dışarı çıkar. Sorumlular kimse tespit edilip, hak ettiği cezayı çeksin dedi.

YARALANAN İŞÇİ KONUŞTU
Kazada, konteynerden yaralı kurtulan işçilerden Mücahit Çiftçi, Önce hafif bir gürültü oldu. Yukarıdan bir şeyler düşmeye başladı. Her gün zaten moloz düşüyordu. Bu nedenle önemsemedik fazla. Bu durumu binlerce kez şirkete söylemiştik. İlgilenmediler. Başımıza sadece bir çatı yaptılar. Bunun bizi koruyacağı söylendi. Sonra birdenbire betonlar üzerimize döküldü. Yaralandım. Eniştem Fesih Çiftçi ise öldü. Birçok iş arkadaşımız vefat etti. Mağduruz. Bu bir iş kazası değil cinayettir dedi.

Son güncelleme: 14:09 31.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı