• Turkhane Logo

İş başvurusu, daha önce ‘Bank Asya’da çalıştığı için reddedildi!

21:25 28 Aralık 2023 Perşembe
İş başvurusu, daha önce ‘Bank Asya’da çalıştığı için reddedildi!





15 Temmuz sözde ‘darbe’ girişiminin üzerinden 7,5 yıl geçti ancak Türkiye’de insanlar ‘sosyal soykırıma’ uğramaya devam ediyor. Hakkında hiç bir soruşturma olmayan insanların yaptıkları iş başvuruları bile ‘daha önceki çalıştığı’ şirketler gerekçe gösterilerek reddediliyor!



Türkiye Finans Katılım Bankası, kendisine yapılan bir iş başvurusunu skandal bir gerekçeyle geri çevirdi. Bankanın yöneticisinden başvuruyu yapan vatandaşa gönderilen cevap yazısında, ‘daha önce Bank Asya’da çalıştığı için’ iş başvurusunun ‘olumsuz’ değerlendirildiği belirtiliyor. Kısa yazıda, “Başvurunuzla ilgili, geçmişte Bank Asya çalışma süreci olması nedeniyle bankamız maalesef olumsuz değerlendiriyor. Banka politikası.” ifadeleri kullanılıyor. Yani bir vatandaşın Türkiye Finans Katılım Bankasına yaptığı başvuru, daha önce Bank Asya’da çalıştığı gerekçesiyle ‘reddediliyor.’



İnsan hakları savunucusu ve DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda,”Bu da ne? Açıklamanızı bekliyoruz! Kişinin önceden çalıştığı yer mi kriter?” ifadelerini kullandı.




Bu da ne? @TurkiyeFinans

Kamuoyu soruyor bu garip uygulamayı.

Açıklamanızı bekliyorum. https://t.co/bcevKQkqmA— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) December 28, 2023

Son güncelleme: 21:25 28.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı