• Turkhane Logo

İrlanda’da ırkçı öğretmen skandalı: Çocuklara madalya taktı, siyahi kızı es geçti

09:25 24 Eylül 2023 Pazar
İrlanda’da ırkçı öğretmen skandalı: Çocuklara madalya taktı, siyahi kızı es geçti





İrlanda’da düzenlenen GymSTART jimnastik etkinliklerinde başarı elde edilen öğrencilere madalya verildiği sırada, öğretmenin siyahi öğrenciye madalya takmaması tepkiyle karşılandı.



İrlanda’da bir öğretmenin siyahi bir öğrenciye uyguladığı ırkçı davranışa ait görüntüler sosyal medyada paylaşılınca gündem oldu.



GymSTART jimnastik etkinliklerinde öğrencilere madalyalarını veren bir öğretmenin, önüne siyahi bir öğrenci gelince madalyasını vermeden es geçti. Ne olduğunu anlamayan öğrenci uzun süre öğretmen arkasından baktı. Öğretmenin geri dönüp madalyasını takacağını zanneden siyahi kız çocuğunun üzüntüsü kameralara yansıdı.



2022 yılında yaşanan skandalın dünya çapında gündem olması üzerine etkinliğin organizasyonun gerçekleştiren Gymnastics Ireland açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada, “Konuya dair kapsamlı bir soruşturma yürüttük. Yapılan araştırma sonucu olayın kasıtlı olmadığı bulgusuna ulaştık. Yine de yaşananlar için üzüntü duyuyor ve bu talihsiz olay için özür diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.




Really heartbreaking to see this little black girl excluded from receiving the medal. Ireland, you can do better. Rãcīsm has no place in sports or anywhere for that matter. Thank you @Simone_Biles for reaching out to the family

pic.twitter.com/HgRFY2ruah— Kemi Owonibi (@KemiOwonibi) September 23, 2023

Son güncelleme: 09:25 24.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı