• Turkhane Logo

İrlanda'da bir okulun dışında çıkan olaylar sebebiyle sokaklar karıştı

İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki bir okulun dışında meydana gelen bıçaklama olayında 3'ü çocuk 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

11:59 24 Kasım 2023 Cuma
İrlanda'da bir okulun dışında  çıkan olaylar sebebiyle sokaklar karıştı
İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki bir okulun dışında meydana gelen bıçaklama olayında 3'ü çocuk 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sky Newste yer alan haberlere göre, Dublinde Doğu Parnell Meydanında bir okulun dışında meydana gelen bıçaklama olayında yaralanan 5 kişi arasında 3 küçük çocuk bulunuyor.
İrlanda polisi de yaptığı açıklamada, okulun dışında birden fazla küçük çocuğun dahil olduğu ciddi olayın meydana geldiğini kaydetti.
Polis, aralarında üç küçük çocuk, bir erkek ve bir kadının bulunduğu 5 kişinin Dublin bölgesindeki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.
İrlanda polisi, çocuklardan birinin ve olay yerinde bulunan kadının, ciddi yaralanma, diğer iki çocuk ve erkeğin ise daha hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü kaydetti.
Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.???????
İrlanda kamu yayın kuruluşu RTE de yaralanmaların şüpheli bıçaklama olayından kaynaklandığını bildirdi.
Bıçaklama olayının ardından toplanan grup ile polis arasında gerginlikDublinde 5 kişinin bıçaklanması olayının ardından bıçaklı saldırının meydana geldiği bölge yakınlarında toplanan protestocular ile İrlanda polisi arasında gerginlik çıktı.
Bıçaklama olayından göçmen bir erkeği sorumlu tutunan grup, bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi ve bazı polis memurlarına saldırdı.
Protestocular, birçok araca da zarar verdi.
İrlanda polisi, bıçaklı saldırıyla bağlantılı bir kişinin gözaltına alındığını ve bu kişinin de ciddi yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.
Bu akşam tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilmeyecekİrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir.” ifadesini kullandı.
McEntee, haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. ???????

Son güncelleme: 11:59 24.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı