• Turkhane Logo

Irkçı saldırıya uğrayan Kareem: Kafama taşla vurup uçurumdan atmak istediler

Alanya’ya tatile giderken ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aileden baba Mushtaq Mahmood Kareem, kafasına taş ile vurulduğunu, uçurumdan atılmak istendiğini söyledi. Kareem 3 kişiden şikayetçi oldu.

20:00 14 Mayıs 2021 Cuma
Irkçı saldırıya uğrayan Kareem: Kafama taşla vurup uçurumdan atmak istediler
Alanya’ya tatile giderken ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aileden baba Mushtaq Mahmood Kareem, kafasına taş ile vurulduğunu, uçurumdan atılmak istendiğini söyledi. Kareem 3 kişiden şikayetçi oldu.


Bayram tatilini Antalya’nın Alanya ilçesinden geçirmek için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbilden Türkiye’ye gelen Kareem ailesi, Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce mahallesi Sırtlan mevkiinde saldırıya uğradı. Saldırıda Mushtaq Mahmood Kareem ve oğlu yaralandı. Mushtaq Mahmood Kareem, hastaneye kaldırılırken, üç saldırgan gözaltına alındı.

Gazete Duvardan Burcu Özkaya Günaydının haberine göre, ailenin, Tekeli Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alındı. Olayı takip eden avukatlardan Avukat Bedri Kur, ailenin Erbil’den Alanya’ya bayram tatilini geçirmek için geldiğini, Mersin Bozyazı mevkiinde keskin bir virajda bir kaza yaşandığını belirterek, “Iraklı aile araçtaki hasarı görebilmek için araçtan indiği sırada diğer araçtakiler de inmiş. O sırada çok şeyler söylenmiş kendilerine ama Türkçe bilmedikleri için söylenenleri anlamamışlar. ‘Burası Anadolu toprağı, burası Türkiye. Sen bizim topraklarımızda ne yaptığını sanıyorsun’ denilmiş bunu anlamışlar. Darp ettikleri kişiyi uçurumdan atmaya çalışmışlar. 3 kişi gözaltında. Saldırganların ifadesine şu an ulaşmak mümkün değil. Yaralananların hastaneden çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.


UÇURUMDAN ATMAYA ÇALIŞTILAR

Saldırıya uğrayan Mushtaq Mahmood Kareem jandarmada verdiği ifadesinde 3 kişi tarafından saldırıya maruz kaldığını, saldırı sırasında eşi ve çocuğunun arabada olduğunu belirterek, şunları söyledi: “3 kişi bana saldırırken ben İngilizce ‘Siz 3 kişisiniz ben tek kişiyim, sizin adaletiniz bu kadar mı’ dedim. Bu sırada eşim ve oğlum arabadan inerek araya girdi. Saldırganlardan biri oğluma koştuğunu gördüm ama darp edip etmediğini görmedim. Kavga esnasında kafama taş ile darbe aldım, beni uçurumdan atmaya çalıştılar bariyerlere tutundum. Tutunurken de darp etmeye devam ettiler. Kafama taş ile vuran kişi zayıf uzun boylu olandı. O anları az hatırlıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim.”

Kendisine saldıran 3 kişiden şikayetçi olan Kareem, “Bana saldıran, canım kast eden, ırkçılık yapan, aracıma zarar veren 3 kişiden de şikayetçiyim. Davacıyım” dedi.
  Hewlêr’den Mersin’e gelen Muştaq Mahmud Kerim ile ailesine saldıran 3 kişi gözaltına alındı. https://t.co/ti186QABHLpic.twitter.com/jMfI95h9j2 — Mezopotamya Ajansı (@MAturkce) May 14, 2021  

Son güncelleme: 20:00 14.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı