• Turkhane Logo

Irkçı saldırıya maruz kalan Amedspor ‘Hükümet istifa’ sloganları ile karşılandı

Bursaspor deplasmanında JİTEM pankartları ile ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor Diyarbakır'da zılgıtlar ve halaylarla karşılandı. Binlerce Amedspor taraftarı uzun süre 'Diren Diyarbakır', 'Hükümet istifa' ve 'TFF istifa' sloganları attı.

18:50 06 Mart 2023 Pazartesi
Irkçı saldırıya maruz kalan Amedspor ‘Hükümet istifa’ sloganları ile karşılandı
Bursaspor deplasmanında JİTEM pankartları ile ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor Diyarbakır'da zılgıtlar ve halaylarla karşılandı. Binlerce Amedspor taraftarı uzun süre 'Diren Diyarbakır', 'Hükümet istifa' ve 'TFF istifa' sloganları attı.









Bursa’da ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor, Diyarbakır’da coşkuyla karşılandı. Taraftarlar ırkçılığa tepki göstererek takımların yanında olduklarını dile getirdi. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu karşılama sonrası yaptığı açıklamada TFF’nin gereğini yapması çağrısında bulundu ve Bursaspor’un hükmen mağlup sayılması gerektiği söyledi.



Kronos36.news‘ten Metin Yoksu’nun haberine göre, Bursaspor taraftarlarının ırkçı saldırılarına maruz kalan Amedspor’u karşılamak için sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi Diyarbakır Havaalanı’na akın etti. Çevre yolunun havaalanı bağlantısından itibaren araç trafiğine kapatılması nedeniyle yolcu almaya gelenler ve takımlarını karşılamak isteyen taraftarlar polise tepki gösterdi. Takımlarını karşılamak için köprü üstünde de saatlerce bekleyen yediden yetmişe yüzlerce kişi ellerinde meşale Amedspor bayrakları ve atkıları ile takımları lehine tezahürat yaptı. Sık sık “Amed faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.



Polis çemberine alınan taraftarlar uzun bir süre takımları lehine Kürtçe ve Türkçe tezahürat yaptı. Beyaz tülbentli Barış Anneleri’nin yanı sıra Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri de Amedspor yönetimini ve futbolcularını alkışlar zılgıtlar eşliğinde karşıladı. “Bir sevdadır” yazılı atkalarla Amedspor’un devasa bayrakları eşliğinde karşılanan futbolcuları taşıyan araç kent merkezine kadar taraftarların karşılama şovları ile ilerledi.



Taraftarlar futbolcuları Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’ne kadar araç konvoyu ile takip etti. Tesislerde bir süre “Diren Ha Diyarberkir”, “İsyan Ateşi” gibi marşların söylendiği tesis önünde futbolcular cama çıkarak taraftarlar ile selfi çektirdi. Özellikle kaleci Cantuğ’a karşı yoğun dayanışma gösteren taraftarlar “Cantuğ’a uzanan eller kırılsın” diye tezahürat yaptı. Yüzlerce kişi takımlarına destek verirken “Hükümet istifa”, “TFF istifa” gibi sloganlar da attı.



Ardından Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu ile Amedspor taraftar grupları, Barış Anneleri ve birçok STK’nin katılımı ile basın açıklaması düzenlendi. Amedspor İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, takımlarının deprem sonrası çıktığı ilk maç olduğunu hatırlatarak, başta Amedspor olmak üzere bölge takımlarının ırkçı tezahüratlarla karşılaştığını belirtti. Baysal, “Bu yaşananların içerisinde, sadece Bursa’da yaşayan o taraftar kitlesinin olduğunu düşünmüyoruz. Uzun yıllardır takımlarımız, bu olaylara maruz bırakılıyor. Amedspor ve bölge takımlarımız ötekileştirecek ve ayrıştıracak takımlar değildir. Bunu tüm siyasi bileşenlerin, devlet bürokrasisinde çalışanların, spor kamuoyunun çok net bilmesi gerekir” dedi.



Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Amed Baro Başkanı Nahit Eren de ‘Kürtlere yönelik bu tehdit ve pervasızlık, 1990’lı yıllarda bölgede görev yapmış ve isimleri pek çok ağır insan hakkı ihlalleriyle anılan kamu görevlilerine yönelik cezasızlık politikasından beslendiğini ve cesaret aldığını da çok iyi bilmekteyiz. ‘ dedi.



Baro Başkanı Eren ‘Ülke olarak büyük bir deprem felaketinin sebep olduğu acıların yasını tuttuğumuz ve hep birlikte yaraları sarmak için büyük bir dayanışma ortaya koyduğumuz günlerde, yaşanan bu çirkin olaylarla amaçlanan kötülüğün hep birlikte karşısında durmalıyız” şeklinde konuştu.’

Son güncelleme: 18:50 06.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı