• Turkhane Logo

İntihar eden müftünün eşi Ali Erbaş’a seslendi: Hesabını kime soracağız

16:50 03 Ağustos 2023 Perşembe
İntihar eden müftünün eşi Ali Erbaş’a seslendi: Hesabını kime soracağız





Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz’in intihar etmesinin ardından eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Hesabını kime soracağız?” siye sordu. Erbaş “Mazlum olduğunuz aşikar, mahkemeye gidin” yanıtını verdi.



Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz, “yaşam tarzı” nedeniyle hakkında görevden atıldı ve gördüğü baskıya dayanamayarak hayatına son verdi. Deniz’in eşi bu olayda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sorumluluğu olduğunu söylemişti. Zeynep Deniz, Ali Erbaş’ın “Mazlum olduğunuz aşikari mahkemeye gidin” tavsiyesinde bulunduğunu ifade etti.



Müftü Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın “Mazlum olduğunuz aşikar mahkemeye gidin” diyerek kendilerini yönlendirdiğini söyledi.



Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre Zeynep Deniz, “Ali Erbaş’a sesleniyorum, Biz bunun hesabını kimden soracağız? Bunun hesabını bana, çocuklarıma kim verecek? Mazlum olduğunuz aşikar dediğiniz halde bu mahkeme kararları kimler tarafından müdahale edilerek bu hale getirildi?” dedi.



Adaletli, Dinamik, İdealist, Liyakatlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Adil-Sen) Genel Başkanı Ahmet Murat Hocaoğlu da yaptığı açıklamada, Çok haksızlığa maruz kaldı. Buna karşı mücadelesini verdi. Bu insanı haksızlık nedeniyle kaybettik. Atama Yürütme Kurulu, kınama cezasını kaldırmadı” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?



Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz yaşamına son verdi. Deniz’in, yaşam tarzı nedeniyle Diyanet’ten baskı gördüğü ve yaşamına bu nedenle son verdiği iddia edildi. Müftü Mehmet Deniz’in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından müftülükten atılan Mehmet Deniz, bunun üzerine mahkemeye başvurdu. Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak göreve iade kararı verdi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı işleme koymadı. Müftü Mehmet Deniz bunun üzerine durumu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken, müftü Mehmet Deniz dün evinde hayatını sonlandırdı.

Son güncelleme: 16:50 03.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı