• Turkhane Logo

İntihar eden meslektaşının mektubunda anlattıklarını doğrulayan polis de intihar etti

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun arkadaşı özel harekat polisi Murat Sucu dün intihar etti.

15:28 31 Temmuz 2022 Pazar
İntihar eden meslektaşının mektubunda anlattıklarını doğrulayan polis de intihar etti
Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun arkadaşı özel harekat polisi Murat Sucu dün intihar etti.


Duvardan Cihan Başakçıoğlunun haberine göre, Sucunun, Soylunun intiharıyla ilgili verdiği ifade sebebiyle mobbinge maruz kaldığı ve Manavgat Koruma Şubeye sürgün edildiği iddia ediliyor.

Polis Alpaslan Soylu, 9 Haziran günü kaldığı evde beylik tabancası ile kendini vurarak intihar etmişti. Soylunun Şırnak Özel Harekat Şubede yaşananları anlattığı intihar notu emniyet içerisindeki mobbing iddialarını yeniden gündeme getirmiş, olay tepkilere neden olmuştu.


Sosyal medyada da tepkilere neden olan konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, aldıkları bilgilere göre Sucunun intihar eden Alpaslan Soylunun mektubunu doğrular nitelikte ifade verdiğini söyledi.

Soylunun ailesinin anlatımları doğrultusunda Şırnakta o olayda bulunan özel harekatçıların birçoğunun tayin edildiğini öğrendiklerini ifade eden Sezer, şöyle devam etti;

“Murat da Alpaslanın beraber çalıştığı tim arkadaşı. Manavgatta hassas şube denilen koruma şubeye veriliyor. Kurban Bayramından önce işe başlıyor. Arkadaşları ile konuşmalarında da Kamuflajı çıkarmak kolay olmadı şeklinde söylemleri var. İnsanların o anını bilemediğimiz için neler yaşadı bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki; kafaya takacak bir borcu, sorunlu ilişkileri yok, bir sarhoşluğu yok, ailevi bir problemi yok.”

İNTİHARLARLA İLGİLİ GENİŞ BİR ARAŞTIRMA YAPILMALI

Sosyal medyada Murat Sucunun “öldürüldüğü” yönünde iddialar ortaya atıldığına dikkat çeken Sezer, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Sezer, bu iddiaların karşısında canlı yayın açarak konuyu sosyal medyada gündeme getirdiklerini de dile getirdi. Yıllardır polis intiharlarının nedenlerinin şeffaf bir şekilde araştırılması gerektiğini söylediklerini belirten Sezer, şunları kaydetti:

“Şu vardı o yüzden intihar etti, bu vardı o yüzden intihar etti gibi bir olay değil. Bu intiharların emniyet teşkilatı içerisinde çok şeffaf bir biçimde araştırılması gerekiyor. Bin polise bir psikolog düşecek şekilde alımlar yapıldığı yönündeki açıklamalarla bu işin çözülemeyeceğini belirtmiştik. Bu sorunun farklı yerlerden kaynaklandığını bunun da genel teşkilat sorunu olduğunu belirtiyoruz. Geniş bir araştırma yapılması gerektiğini söylüyoruz.

GENCECİK YAŞLARINDA HAYATTAN VAZGEÇECEK NOKTAYA GETİRENLER KİMLER?

Sucunun intiharına ilişkin ise yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Polis intiharları ile ilgili araştırma yapan ve daha önce de çeşitli intiharları Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün, mobbing ve amir tahakkümüne katlanamayıp intihar eden polisimiz Alparslan Soylunun, Şırnakta üç yıl birlikte özel harekat polisliği yaptığı arkadaşı, polisimiz Murat Sucu da mobbing ve amir tahakkümüne daha fazla katlanamadı ve intihar etti. Yaşamına son verecek noktaya gelen Murat Sucunun abisi de Antalyada trafik polisi olarak görev yapan bir emniyet mensubu. Alparslan Soylunun babası ve abisi de emniyet mensubuydu. Tüm bunlar bir anlam ifade ediyor mu Süleyman Soylu? Polislerimizi canından bezdirenler, onları gencecik yaşlarında hayattan vazgeçecek noktaya getirenler kimler Süleyman Soylu? Susmaya, seyretmeye devam mı edeceksin?”

Son güncelleme: 15:28 31.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı