• Turkhane Logo

Interpol’un terör listesinde ama Türkiye’de yaşayıp üniversitelerde ders verdi

15:50 29 Aralık 2023 Cuma
Interpol’un terör listesinde ama Türkiye’de yaşayıp üniversitelerde ders verdi





Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin terör listesinde yer alan bir Kuveyt asıllı Hakem Al Muairi’nin 2018’den beri İstanbul’da yaşadığı ortaya çıktı. 25 Aralık’ta gözaltına alınıp dün serbest bırakılan Kuveytli Hakem Al Mutairi’nin bu dönemde AKP’li Yasin Aktay’la birlikte Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde Mehmet Görmez’i ziyaret ettiği, birçok üniversitede konferanslar verdiği belirlendi.



Türkiye’de yaşayan uluslararası suçlularla ilgili skandallara bir yenisi daha eklendi.



Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin terör listesinde yer alan Kuveyt asıllı Hakem Al Mutairi’nin 5 yıldır Türkiye’de yaşadığı, 25 Aralık’ta gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.



Mutairi’ye ilişkin skandal bununla da kalmadı.



10 Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre, Hakem Al Mutairi 2011 yılında Usame bin Ladin’in ölümünün ardından El Kaide liderini Batı’ya karşı cihadından dolayı tebrik eden bir bildiri yayınlamıştı. Mutairi’nin Birleşmiş Milletler ve ABD’nin yaptırımlar listesinde yer alan El Kaide finansörleri arasında bulunan Abdul Rahman bin Omair Al-Nuaimi ile de ilişkisi bulunuyor. Mutairi, 2006 yılından bu yana, Al-Nuaimi’nin başkanlığını yaptığı “Küresel Saldırganlığa Direnme Kampanyası”nın “Mütevelli Heyeti” üyesi olarak görev yapıyor.



Hakem Al Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplardan El Nusra’ya finansal destek sağlayan Kuveyt asıllı Hajjaj bin Fahd al Ajmi ile de yakın ilişkisi var. Hajjaj bin Fahd al Ajmi bir açıklamasında Mutairi’nin Suriye’deki cihatçı gruplara yardım için kendisine 300 bin dolar verdiğini söylemişti. Ajmi ABD ve BM Güvenlik Konseyi ile Mısır, BAE ve Suudi Arabistan tarafından terörist kabul ediliyor ve Interpol’ün arananlar listesinde.



AKP’Lİ YASİN AKTAY’LA DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI ZİYARET ETTİ



Hakem Al Mutairi’nin Yasin Aktay’la birlikte Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde Mehmet Görmez’i ziyaret ettiği ortaya çıktı. Mutairi’nin başta Necmettin Erbakan Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede konferanslar verdiği öğrenildi. Ortadoğudaki selefi hareketlerin liderleri arasında kabul edilen Mutairi’nin sınırdışı edip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor.



Tags: Hakem Al MutairimısırSuudi Arabistan

Son güncelleme: 15:50 29.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı