• Turkhane Logo

”İnsanlıktan, adaletten, kısacası bu dünyadan bir umudumuz kalmadı"

Silopi’de zırhlı aracın çarptığı evde iki çocuğunu kaybeden baba Mesut Yıldırım, İstinafın zırhlı aracı kullanan polise verilen 19 bin TL para cezasını hukuka uygun bulmasına tepki gösterdi.

09:39 08 Kasım 2020 Pazar
”İnsanlıktan, adaletten, kısacası bu dünyadan bir umudumuz kalmadı
Silopi’de zırhlı aracın çarptığı evde iki çocuğunu kaybeden baba Mesut Yıldırım, İstinafın zırhlı aracı kullanan polise verilen 19 bin TL para cezasını hukuka uygun bulmasına tepki gösterdi.


Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 4 Ekim 2017’de zırhlı bir polis aracının çarptığı evde yıkılan kolonlardan birinin altında kalan Muhammed (7) ve Furkan(6) Yıldırım kardeşlerin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada polis memuruna verilen para cezası Gaziantep Bölge Adliyesi 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre iki yıl süren davada İstanbul Teknik Üniversitesi’nden talep edilen bilirkişi raporunda, sanık polislere en alt dereceden kusur bulunarak, asli kusurun 23 yıllık panzerde olduğu belirtilmişti.


Cizre İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde, 19 Haziran 2019’da görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan zırhlı aracın sürücüsü Ömer Yeğit’e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, indirim yapılarak 2 yıl 1 aya düşürüldü.

Mahkeme, hapis cezasını, 19 bin Türk Lirasına çevirdi.

Yargılanan diğer polis memuru Murat Maden için beraat kararı verildi. Bu karar, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından geçtiğimiz günlerde onandı.

Ailenin avukatları, davayı Yargıtay’a götürmeye hazırlanıyor. Yıldırım ailesinin avukatları, sanıkların ”olası kastla öldürme” suçundan yargılanmasını talep ediyor.

SABAH ÖPERİM DEDİM NASİP OLMADI

Zırhlı aracın evlerine çarpması sonucu iki çocuğunu kaybettiğini anlatan Baba Yıldırım, kaza gecesiyle ilgili şunları söyledi: ”Dört çocuğum vardı, iki oğluma son bir kere sarılabilme hakkım elimden alındı. O gece işten eve geç gelmiştim, geldiğimde çocuklar odada uyuyorlardı. Öpüp koklamak istedim ama uyandırmaya kıyamadım, sabah öperim dedim ama ne yazık ki nasip olmadı. Ne çocuklarım uyanabildi ne biz onlara sarılıp koklayabildik.”

ADALETE OLAN İNANCIMIZI BİTİRDİ

Yerel mahkemenin iki çocuğunun hayatına karşılık 19 bin lira ceza vermiş olmasını adaletsizlik olduğunu ifade eden Yıldırım, ”Tüm mahkeme sürecinde kararlar sanki bir yerden veriliyor gibi hissediyorduk ama bu kararla mahkemelerin de güçlülerin yanında olduğunu gördük. Biz elimizden geleni yaptık, adaletin sağlanması için mücadele ettik ama bu kararlar bizim dünyadaki adalete olan inancımızı bitirdi, davamızı Allah’a havale ediyorum” dedi.

AİHM’E GÖTÜRECEĞİZ

Yıldırım ailesinin avukatı Rojhat Dilsiz, İstinaf Mahkemesi kararını Yargıtay’a taşıyacaklarını, adil bir karar çıkmaması durumunda dosyayı Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e götüreceklerini kaydetti.

Davada sadece sanık polislerin değil, panzeri kullanma ehliyeti olmayan memurları görevlendiren üst derecedeki amirlerin de yargılanmasını talep ettiklerini belirten Dilsiz, “Biz illa ki kasıt var demiyoruz ama sonuçta duvara çarpmış ve duvarın altında kalan iki çocuk hayatını kaybetmiş. Olası kasıt denen bir durum var, siz Silopi’nin dar sokaklarında tonlarca ağırlıktaki aracı ehil olmayan bir polisin eline verirseniz, böyle kazaların olabileceğini de öngörmeniz lazım” dedi.

Furkan ve Muhammed’in babası Mesut Yıldırım, İstinaf Mahkemesinin yerel mahkeme kararını hukuka uygun bulmasına çok üzüldüklerini belirtti. Mesut Yıldırım, ”İnsanlıktan, adaletten, kısacası bu dünyadan bir umudumuz kalmadı. Baştan beri adil bir kararın çıkmayacağını biliyorduk ama mücadele etmekten vazgeçmedik” dedi.

Son güncelleme: 09:39 08.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı