• Turkhane Logo

İnkılap Tarihi ders kitabına AKP dönemi eklendi, sınavda MİT TIR'ları da soruldu

AKP’nin 2002-2018 dönemi, AÖF İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına girdi. Sınavda öğrencilere, MİT TIR’ları ve Gezi eylemlerinin de konu edildiği sorular yöneltildi.

17:25 11 Haziran 2021 Cuma
İnkılap Tarihi ders kitabına AKP dönemi eklendi, sınavda MİT TIR'ları da soruldu
AKP’nin 2002-2018 dönemi, AÖF İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına girdi. Sınavda öğrencilere, MİT TIR’ları ve Gezi eylemlerinin de konu edildiği sorular yöneltildi.


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına AK Parti dönemiyle ilgili 47 sayfa eklendi. 

Ders kitabına Aralık 2020de eklendiği öğrenilen bölümde AK Parti Kronolojisi başlığı altında krizlere neden olan olayların başında Gezi Parkı eylemleri, çözüm süreci, 7 Şubat MİT kumpası, 17-25 Aralık operasyonları sıralanıyor. Kitapta;
AKPnin kuruluşundan, 15 Temmuzda AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın bir televizyon kanalına telefonla bağlanması, Rahip Brunson krizi ve dünya liderleriyle yaptığı görüşmeler gibi çok sayıda olay fotoğraflarla anlatılıyor. Afrin operasyonu, Ergenekon ve Balyoz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi partilerin aldığı oy oranları gibi çok sayıda konu da bulunuyor. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın şiir nedeniyle cezaevine düştüğüne de vurgu yapılıyor.


Sözcüden Sultan Uçarın haberine göre, 2002-2018 yılları arası AKP döneminin yer aldığı kitaptaki bölümden, İktisat ve İşletme fakültelerinin sınavlarında sorular soruldu. Çözüm süreci, MİT TIRları olayı, Gezi eylemleri, darbe girişimi gibi başlıklar sorularda yer aldı.

Rektörlük adına yazılı açıklama yapan Açıköğretim Fakültesi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sorumlusu Doç. Dr. Burhan Sayılır, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ders kitabında, Adalet ve Kalkınma Partisi Döneminde Türkiye adlı 47 sayfalık bir konu eklenip derste okutulduğunu belirtti. Sayılır, Bahar dönemi vize sınavında ilk dört üniteden, finalde ise son dört üniteden soru soruluyor. Soruların 3ü son dört ünite konularından sorulmuştur dedi.

MİT TIRLARI SORUSU

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde, MİT TIRlarıyla ilgili sorunun yöneltilme gerekçesini de, Bu soru kitabın sekizinci ünitesinde işlendi. Sorunun cevabı Adanada MİT TIRlarına yapılan operasyondur. Bu cevap, ilgili olayla ilgili mahkemenin gerekçeli kararından alınarak kitaba konulmuş ve sorusu sorulmuştur diye izah etti.

Öğrencilere sorulan MİT TIRları davasına ilişkin olan soru ve cevap şıkları şu şekilde:

fe.ö tarafından 15 Temmuz 2016da AK Parti Hükümetine karşı yapılan dış destekli darbe girişiminin ilk uluslararası adımı olarak kabul edilen olay aşağıdakilerden hangisidir?

A- Çözüm Süreci

B- Adanada MİT TIRlarına yapılan operasyon

C- 17-25 Aralık 2013 operasyonları

D- KCK operasyonları

E- Gezi Parkı eylemleri

AK PARTİNİN KURUCU GENEL BAŞKANI HANGİSİDİR?

5, 6 ve 7 Haziranda çevrimiçi yapılan sınavda, bir soruda, AK Partinin kurucu genel başkanı aşağıdakilerden hangisidir? yer alırken, cevap şıklarında da şunlar yer aldı:

A) Abdullah Gül
B) Abdüllatif Şener
C) Recep Tayyip Erdoğan
D) Bülent Arınç
E)Binali Yıldırım

EN AZ 50 YIL GEÇMESİ GEREKİR

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri, aynı zamanda üniversitenin öğrencisi olan Ali Narman, şunları söyledi: “Belgeleri ve ispatları konusunda açıklık olmayan, çok yakın zamanda yaşananlar soruldu. Müfredata girebilmesi, belgelerin tarafsız araştırılabilmesi için en az 50 yıl geçmesi gerekir.”

Son güncelleme: 17:25 11.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı