• Turkhane Logo

İngiltere'nin talepleri Erdoğan'a ağır geldi: Cenazeye gitmiyor

İngiltere’nin sadece 'tarifeli uçakla gelin' dediği II. Elizabeth'in cenazesine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmayacak. Cenazede, Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer alacak. Erdoğan,

17:53 14 Eylül 2022 Çarşamba
İngiltere'nin talepleri Erdoğan'a ağır geldi: Cenazeye gitmiyor
İngiltere’nin sadece 'tarifeli uçakla gelin' dediği II. Elizabeth'in cenazesine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmayacak. Cenazede, Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer alacak. Erdoğan,

Geçen hafta yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabethin cenaze törenine Türkiyeden kimin katılacağı belli oldu. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın Gidebilirim dediği İngiltere Kraliçesi II. Elizabethin cenaze töreninde Türkiyeyi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temsil edecek. 

TEMSİLEN BEN KATILACAĞIMGündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, 19 Eylülde İngilterenin başkenti Londrada düzenlenecek olan 2. Elizabethin cenaze törenine Türkiyeyi temsilen kendisinin katılacağını duyurdu. 
Çavuşoğlu, Kraliçe 2. Elizabethin cenazesine Türkiyeyi temsilen ben katılacağım dedi.
ERDOĞAN GİDEBİLİRİM DEMİŞTİBirkaç gün önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kraliçe Elizabethin cenaze törenine katılacak mısınız? sorusuna yanıt vermişti. 
Erdoğan yanıtında, “Taziye mesajımızı sosyal medyadan gönderdik. Tabii bizim de programlar vesaire var. Eğer programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Ama bütün mesele bizim de kendi programlarımızla beraber bunu denk getirebilmek. Çünkü tanımadığım birisi değil. Buckingham Sarayında iki kez görüşmemiz oldu. Temenni ederim ki fırsat bulursak biz de bu merasimde bulunmak isteriz” ifadelerini kullanmıştı. 
CENAZE ŞARTLARI BELİRLENMİŞTİ: ÖZEL UÇAK YASAKErdoğanın bu açıklamasından kısa süre sonra İngiliz hükümetinin, cenaze için ülke liderlerine yönelik kısıtlamalarını içeren şartları ortaya çıkmıştı.
İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO), mümkünse yabancı liderlerin İngiltereye ticari uçuşlarla gelmeleri gerektiğini tavsiye etmiş, Londra Heathrow Havaalanının özel uçuş düzenlemeleri veya uçak park yeri için uygun olmayacağı konusunda uyarmıştı.
FCDO, özel jetle seyahat etmekte ısrar eden liderlerin Londra çevresindeki “daha az yoğun havaalanlarına” yönelmeleri gerektiğini de sözlerine eklemişti.
Bakanlık, havaalanları ve mekanlar arasında helikopter transferlerinin kullanımının da şu anda gerçekleştirilen uçuş sayısı nedeniyle yasaklandığını söylemişti.
Dünya liderlerine ayrıca 19 Eylülde Westminster Abbeydeki cenazeye katılmak için kendi zırhlı devlet arabalarını kullanamayacakları ve bunun yerine batı Londradaki bir siteden toplu olarak otobüsle gidecekleri söylenmişti.

Son güncelleme: 17:53 14.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı