• Turkhane Logo

İngiltere'de kritik değişiklikler

İngiltere Başbakanı Sunak, kabine revizyonuna gitti. Cleverly İçişleri Bakanı, eski başbakan Cameron da Dışişleri Bakanı olarak atandı.

15:55 13 Kasım 2023 Pazartesi
İngiltere'de kritik değişiklikler
İngiltere Başbakanı Sunak, kabine revizyonuna gitti. Cleverly İçişleri Bakanı, eski başbakan Cameron da Dışişleri Bakanı olarak atandı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün kabinesinde kritik görev değişikliklerine gitti.
Rishi Sunak, Filistin yanlısı gösterilerle ilgili olarak Londra polisini hedef alan suçlamaları nedeniyle tepkiye yol açan İçişleri Bakanı Suella Bravermanı görevden aldı. Yerine Dışişleri Bakanı James Cleverlyi atadı.
Sunak, Cleverlynin içişleri bakanı olmasıyla boşalan dışişleri bakanlığı koltuğuna ise sürpriz bir ismi, 2010-2016 yılları arasında görev yapan eski başbakan David Cameronu atadı.
Cameron, Başbakan Sunakın dışişleri bakanlığı görevini üstlenmesi için yaptığı teklifi memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı.
Ukraynadaki savaş ve Ortadoğudaki krize dikkat çeken ve uluslararası alanda ürkütücü gelişmeler yaşanmakta olduğunu ifade eden Cameron, günümüzde İngilterenin müttefiklerinin yanında durup, ortaklıklarını genişletmesinin ve sesini duyurmasının hiç olmadığı kadar büyük önem taşıdığını vurguladı.

Muhafazakar Parti lideri ve başbakan olarak görev yaptığını hatırlatan Cameron, bu süre zarfında edindiği birikimlerle Başbakan Sunaka, hayati sınamalara karşı koymakta destek olmayı umut ettiğini kaydetti.
Muhafazakar Parti de sosyal medya hesabı üzerinden kabine revizyonunu duyururken, görev değişikliklerinin daha parlak bir gelecek ve hükümeti güçlendirme hedefi ile yapıldığını vurguladı.
Braverman polisi hedef almıştıİktidardaki Muhafazakâr Partinin sağ otoriter kanadında popüler olan Bravermanın içişleri bakanlığı görevinden alınması için Sunak üzerindeki baskılar son günlerde artmıştı.
Bravermanın geçen hafta yayımlanan makalesinde Londra polisini çifte standart” uygulamakla suçlaması tepkiye yol açmıştı. Braverman, polisin sağcı göstericilere ve holiganlara sert bir tutum takınırken, Filistin yanlısı göstericilere çok hoşgörülü davrandığını, hatta Filistin yanlısı çeteler” olarak nitelendirdiği grupların suçlarını görmezden geldiğini iddia etmiş, güvenlik güçlerini taraf tutmakla suçlamıştı.
İçişleri bakanlığı görevinden alınan Suella Braverman.İçişleri bakanlığı görevinden alınan Suella Braverman.İngiliz polisini hedef alan sözleri nedeniyle tepkiye yol açan Suella Braverman içişleri bakanlığı görevinden alındı.Fotoğraf: Jordan Pettitt/empics/picture allianceMuhalefetteki İşçi Partisi ve iktidardaki Muhafazakar Parti sıralarından Bravermana sert tepkiler yükselmiş, sağcı siyasetçi Filistinli göstericiler ile aşırı sağcılar arasındaki mevcut gerilimi daha da tırmandırmakla suçlanmıştı.
Cumartesi günü Londrada binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Filistin yanlısı gösteriye müdahale etmek isteyen aşırı sağcı göstericiler polisle çatışırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Son güncelleme: 15:55 13.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı