• Turkhane Logo

İngiltere terörde tehdit seviyesini 'ciddi'ye yükseltti

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, dün Liverpool'da bir hastanenin önündeki takside meydana gelen patlamanın

19:35 15 Kasım 2021 Pazartesi
İngiltere terörde tehdit seviyesini 'ciddi'ye yükseltti
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, dün Liverpool'da bir hastanenin önündeki takside meydana gelen patlamanın

İngilterede kritik, ciddi, önemli, orta ve düşük olmak üzere beş tehdit seviyesi bulunuyor.

Kritik seviyesi, her an bir terör saldırısı olabileceğine dair somut bir istihbaratın olduğu anlamına gelirken, ciddi seviyesi, böyle bir istihbarat olmamakla birlikte saldırının kuvvetle muhtemel görüldüğünü gösteriyor.
Cumhuriyetin haberine göre tehdit seviyesi, Müşterek Terörizm Analiz Merkezi (JTAC) tarafından belirleniyor. İngiliz istihbarat kurumu MI5in bünyesinde çalışmalarını yürüten JTAC; polis, hükümet ve bazı güvenlik kurumlarında görev yapan terörle mücadele uzmanlarından oluşuyor.
TERÖR OLAYI İLAN EDİLMİŞTİ

İngiltere’de 1997den bu yana milletvekili olan 69 yaşındaki David Amess, seçim bölgesi Essexteki toplantı sırasında 15 Ekimde bıçaklı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.
Saldırı sonrası 25 yaşındaki zanlı gözaltına alınırken, olayın terör eylemi olduğu açıklanmıştı.
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel de Amessin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, parlamenterlerin karşı karşıya kaldığı tehdidin artık önemli düzeyde kabul edildiğini bildirmişti.
Liverpool kentinde dün bir hastanenin önündeki takside meydana gelen patlamanın da terör olayı olduğu bildirilmiş, yolcu tarafından araca bir patlayıcının getirildiği ve daha sonra araçta meydana gelen patlama sonucu bu kişinin öldüğü kaydedilmişti.

Son güncelleme: 19:35 15.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı