• Turkhane Logo

İngiltere: Rusya güneyde yeni bir ordu kuruyor

İngiliz istihbaratına göre Rusya, Ukrayna'nın saldırılarına karşı ülkenin güneyinde yeni bir ordu kuruyor.

14:20 21 Ağustos 2023 Pazartesi
İngiltere: Rusya güneyde yeni bir ordu kuruyor
İngiliz istihbaratına göre Rusya, Ukrayna'nın saldırılarına karşı ülkenin güneyinde yeni bir ordu kuruyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusyanın Ukrayna ile devam eden savaşta daha deneyimli birlikleri görevlendirmek amacıyla Ukraynanın güneyinde yeni bir ordu kurma hazırlığında olduğunu duyurdu.
Daha deneyimli birliklerin kilit noktalarda kullanılmasının hedeflendiğini düşünen Bakanlık, Herson bölgesindeki hava indirme birliklerinin ağır çatışmaların yaşandığı Orikhiv bölgesine doğru ilerdiğini tahmin ettiklerine de dikkat çekti.
DW Türkçede yer alan habere göre, Hersonda konuşlandırılan yeni 18inci ordunun farklı birliklerden oluştuğu, bunlar arasında Kırım Yarımadasının ilhakında rol oynayan 22inci kolordunun da bulunduğu belirtildi. 
İngilterenin açıklamasında  18inci ordu muhtemelen ağırlıklı olarak mobilize edilmiş personelden oluşacak ve Ukraynanın güneyindeki savunma amaçlı güvenlik operasyonlarından sorumlu olacak denildi.
İngiltere Savunma Bakanlığı, ağustos ayı başında Rusyanın muharebe birliklerinin kapasitesini artırdığını duyurmuştu. İngiltere, Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana her gün savaşın gidişatı ile ilgili bilgi veriyor. Moskova da bu nedenle İngiltereyi dezenformasyon yapmakla suçluyor. 

Son güncelleme: 14:20 21.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı