• Turkhane Logo

İngiltere manşetlerinde Kraliçe II. Elizabeth'e veda:

Görevinizi yaptınız hanımefendi

15:05 09 Eylül 2022 Cuma
İngiltere manşetlerinde Kraliçe II. Elizabeth'e veda:
Görevinizi yaptınız hanımefendi

İngiltere tarihinde en uzun süre tahtta kalan hükümdar olan Kraliçe II. Elizabethin ölümünün ardından İngiliz gazeteleri, hayata veda eden monarkları için özel sayılar hazırladı. İşte İngiliz gazetelerinin bugünkü birinci sayfaları:

The Daily Mail gazetesi, manşetinde Kraliçenin tahta çıkmış olduğu 1952 yılından bir portresini kullanarak Kalplerimiz kırık başlığını attı.

The Times gazetesi, birinci sayfasında Kraliçenin 1953teki taç giyme töreninden bir fotoğrafı, Hizmete adanmış bir ömür ifadesiyle kullandı.


Daily Telegraph gazetesi, birinci sayfada Kraliçenin fotoğrafının yanına, onun 11 Eylül saldırılarının ardından hayatını kaybedenlerin yakınlarına hitaben söylediği Yas, sevgimiz için ödediğimiz bedeldir sözüne yer verdi.

The Guardian ise ilk sayfasında bir metin kullanmadan, yalnızca Kraliçenin adını, ölüm ve doğum tarihlerini yazdı. Guardianın seçtiği fotoğraf, Kraliçenin taç giyme töreninde Sir Cecil Beaton tarafından çekilen bir kareydi.

i gazetesi de Kraliçenin taç giyme töreninden bir kareyi tercih ederek ülkenin 10 günlük yas tutacağını hatırlattı.

Daily Star gazetesi ise Görevinizi yaptınız hanımefendi başlığını atarak gazetenin kırmızı olan logosunu siyaha çevirdi.

Kraliçenin güncel bir fotoğrafını kullanan gazetelerden olan Daily Mirror ise ilk sayfasında sadece Teşekkürler yazdı.

The Sun gazetesi manşetinde Sizi sevdik hanımefendi başlığını kullandı. Gazetenin birinci sayfasında Sun gazetesi ve okurlarımız olarak sizi çok sevdik. Kraliçemiz olduğunuz için gururluyuz ifadelerine yer verildi.

Daily Express ise tamamen siyah-beyaz bir ilk sayfayla çıkardığı sayısında Sevgili Kraliçemiz öldü ifadelerini kullandı. Gazete, ilham verici bir hükümdarın ölümünün ardından tüm dünyanın yas tuttuğunu yazdı.

 

Son güncelleme: 15:05 09.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı