• Turkhane Logo

İngiliz Kraliyet ailesinde 1936'dan bu yana en büyük kriz

Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmesi İngiltere basınında: 'Kraliçe üzgün, Prens Charles kızgın'

13:48 09 Ocak 2020 Perşembe
İngiliz Kraliyet ailesinde 1936'dan bu yana en büyük kriz
Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekilmesi İngiltere basınında: 'Kraliçe üzgün, Prens Charles kızgın'

İngiltere gazeteleri, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi düşes Meghan Markleın Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini açıklamasının Sarayda büyük hayal kırıklığı yarattığını yazdı. The Sun gazetesi Kraliçe II. Elizabethin üzgün, Prens Charles ve Prens Williamın ise son derece öfkeli olduğunu belirtti.

İngiltere gazeteleri, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi düşes Meghan Markleın Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini açıklamasının Sarayda büyük düş kırıklığı yarattığını yazdı.
Gazeteler, bu kararın kendisine danışılmadan alınması nedeniyle Kraliçe II. Elizabethin üzgün, Prens Harrynin babası Prens Charles ile ağabeyi Prens Williamın ise çok kızgın olduğunu belirtti.

The Sun gazetesi, Buckingham Sarayı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Kraliçe üzgün, Charles ve William çok öfkeli diyor.
MEGXİT: SARAYDA İÇ SAVAŞ
Kraliyet sarayında iç savaş çıktığını öne süren Sun gazetesi, İngilterenin Avrupa Birliğinden ayrılma süreci Brexite gönderme yapan bir kelime oyunuyla Megxit manşetini attı.
Kraliçeye bile söylemediler başlığını kullanan Daily Mirror gazetesi Saraydan bir kaynağın Kuruma (kraliyet sarayı) saygısızlık ediyorlar dediğini aktardı.
Guardian gazetesinin manşet haberinde, Harry ve Meghanın üst düzey görevlerden çekilme açıklaması, basının kendilerine yönelik tutumunu eleştirmelerinin ardından geldi deniyor.

PRENS ŞİRKETTEN İSTİFA ETTİ
Guardian gazetesi, çiftin ekonomik olarak Kraliyet ailesinden bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmaya başlayacakları açıklamasını öne çıkarırken Daily Telegraph Meghan ve Harry Şirketten istifa etti dedi.
Times, Kraliyet Sarayındaki çatlağa dikkat çekerek Harry ve Meghan çekildi, kraliyet ailesi bölündü. Kraliçe büyük düş kırıklığı içinde manşetiyle çıktı.

Daily Mirror gazetesi, Kraliçeye bile söylemediler manşetiyle çıktı.
1936DAN SONRAKİ EN BÜYÜK KRİZ
i gazetesi ise Sarayın Kral 8nci Edwardın tahttan çekildiği 1936dan sonraki en büyük krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Kral, Amerikan sosyetesinden Wallis Simpsonla evlenmesine karşı çıkılması nedeniyle tahtından feragat etmişti. Kral Edward, daha önce iki kez evlenip boşanması nedeniyle Saray ve Kilise tarafından istenmeyen Simpsonla bir yıl sonra hayatını birleştirmişti.
i gazetesinde Kraliyet ailesinin 1936dan bu yana en büyük krizle karşı karşıya olduğunu yazıyor.
AVAM HAYATI
Amerikan New York Post gazetesi de Sun gazetesi gibi Megxit başlığını ve zamanlarını İngiltere ve Kuzey Amerika arasında böleceklerini açıklayan çiftin halktan kişiler olarak yaşamlarının nasıl olacaklarına dair bir fotomontaja yer verdi.
Fotomontajda Prens Harry ve Meghan Markle, televizyon karşısında bira ve sigara içen bir çift olarak yansıtılıyor. Prens Harry, üzerinde yemek lekeleri bulunan atleti ve külotuyla Markle da bigudileri ve sabahlığıyla resmediliyor.

Son güncelleme: 13:48 09.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı