• Turkhane Logo

İndirimli tren biletiyle bir ayda Amsterdam'dan Venedik'e Avrupa nasıl gezilir?

Avrupa'yı trenle ucuza gezmenin başlıca yollarından olan Inter Rail, 50. yıldönümü dolayısıyla yarı fiyatlı geçiş kartlarını satışa sunmaya hazırlanıyor. 200 bin kilometreyi aşkın demiryolu ağına sahip Avrupa'yı ziyaretçiler bir ay geçerli biletleri ile ucuza gezebilecek.

10:05 01 Haziran 2022 Çarşamba
İndirimli tren biletiyle bir ayda Amsterdam'dan Venedik'e Avrupa nasıl gezilir?
Avrupa'yı trenle ucuza gezmenin başlıca yollarından olan Inter Rail, 50. yıldönümü dolayısıyla yarı fiyatlı geçiş kartlarını satışa sunmaya hazırlanıyor. 200 bin kilometreyi aşkın demiryolu ağına sahip Avrupa'yı ziyaretçiler bir ay geçerli biletleri ile ucuza gezebilecek.

Norveç fiyortlarından Yunanistan sahillerine kadar binlerce olası rotadan hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız işte sizlere bir güzergah önerisi.

Ama öncelikle Interrail bileti nedir ve kimler faydalanabilir?

Interrail biletleri sahiplerine tüm Avrupayı ucuza gezme fırsatı sunuyor. Trenlerin ikinci sınıf mevkilerinde yolculuğa imkan veren biletler tüm Avrupa genelinde geçerli olma özelliğine sahip.

Ayrıca bileti satın almak için sadece Avrupa vatandaşı olma şartı da aranmıyor. Eğer bir Avrupa ülkesinde ikamet eden bir yabancıysanız ya da vizeniz varsa siz de bu bileti kullanma hakkına sahipsiniz.

Uygulama sayesinde akıllı telefonlardan da kullanılabilen Interrail geçiş kartlarının fiyatları ülke sayısına göre değişiyor. Tek ya da çoklu (global) ülke seçenekleri bulunan biletin fiyatı iki ülkeden fazla gezilecekse 185 euro olarak belirlenmiş durumda. 50. yıl dönümü nedeniyle ise bu fiyat yüzde 50 düşürülecek.

Inter Rail Global Pass bilet sayesinde 33 farklı ülkede 40 binden fazla destinasyon ziyaret edilebiliyor.
İşte bu biletle gidebileceğiniz bazı şehirler:

Hollandanın bisiklet dostu, kanal kıyısındaki başkenti Amsterdam

Amsterdam, demiryolu maceranıza başlamak için mükemmel bir şehir. Geniş Vondelparkta piknik yapıp, dünyaca ünlü Rijksmuseumda başyapıtlara hayran kalabilir ya da şehrin ünlü kafelerinden birinde dinlenebilirsiniz.

Bisiklet sürmeye bayılan Amsterdamlıların her biri ortalama 2 buçuk bisiklete sahip. Siz de bu bisikletlerden kiralayabilir ve Amstel boyunca pedal çevirip Magere Brug Köprüsünden geçerek Hermitage Müzesini ya da Yahudi Mahallesini gezebilirsiniz.

Berlin

Tarih meraklıları ise bir zamanlar şehri ikiye bölen Berlin Duvarı boyunca yürüyüş yapabilir. 1989da yıkılan duvardan kalan ve açık hava müzesine çevrilen bölgeyi gezebilir.

Çekyada bir film karesini andıran Prag
Interrail gezginlerinin gidebileceği üçüncü şehir Berlinden trenle 4 buçuk saat mesafedeki Prag olabilir. İki başkent arasındaki yüksek hızlı trene Inter Rail  sayesinde indirimsiz olarak 38 euroya sahip olabilirsiniz.

Praglıların yüz kuleli şehir alarak adlandırdığı şehir, doğal güzellikleri sayesinde UNESCO listesinde yer alıyor. Başkent ayrıca Casino Royale ve Mission Impossible gibi gişe rekorları kıran Hollywood filmlerine de fon olarak hizmet etmiş.

Prag, Signal Işık Festivali ile bir kez daha aydınlandı
Romanesk, Gotik, Rönesans ve Barok mimarisinin gölgesinde el yapımı bir biranın tadını çıkarabilir ya da Prag kalesinin altındaki Saray Bahçelerini dolaşabilirsiniz. Sovyet döneminden Kafkaya kadar çok sayıda temayı içeren müzelerde ise sıkılmayacağınızı garanti ediyoruz.

Salzburg, Avusturyada müziğin sesini duyun

Pragdan sonraki durağımız ise Avusturyanın Salzburg şehri.

Linz aktarmalı trenin fiyatı 25 euro civarında olacak. Yolculuk ise 6 saat sürecek.

Dünya Sahnesi lakaplı bu büyüleyici Avusturya şehri Mozartın doğum yeri.

Schloss Mirabellin güzel geometrik bahçelerinde dolaşmakla başlayacağınız gezinizde halk arasında Karanlık Merdiven olarak bilinen Imbergstiegden inerek UNESCO listesindeki Eski Şehire ulaşabilirsiniz.

Slovenya, Bled Gölünün sakin buzul sularında yüzün
Kalabalık şehirlerin ardından şimdi dingin sularda dinlenme zamanı. Salzburgdan Villach HBFye giden bir trene bindikten sonra Bled trenine geçmeyi unutmayın. Bu yolculuk için 30 euro harcamanız gerekecek. Bled Gölüne ulaştığınızda ise temiz havanın ve nefes kesici manzaranın tadını çıkarmalısınız. Serin ve berrak sularda yüzerek gölün ortasındaki büyüleyici adayı keşfetmeyi ihmal etmeyin.

Venedik, İtalyada kalabalıktan uzaklaşın

Bled Gölünden aktarma yaparak ulaşacağınız diğer bir gezi noktası dünyaca ünlü Venedik şehri olacak. 40 eurodan az tutacak tren yolculuğu sonunda dünyanın en güzel ve en fazla ziyaret edilen şehirlerinden birine ulaşacaksınız.

Dolambaçlı kanallar ve geniş meydanların tadını ucuza çıkarmanın hala yolları var. Sıkışık arka sokaklarda ve hareketli meydanlarda dolaştıktan sonra pahalı ve su kanallarında adeta trafiğe neden olan gondollardan kaçının. Kanallarda yine de gezmek istiyorsanız Vaporettolara (küçük vapur) binin ve gondol fiyatının 10da biri fiyatına Venediklilere katılın.

Tren yolculuğu neden bu kadar popüler hale geliyor?
Avrupada son dönemde trenin en revaçta seyahat seçenği olmasında ilk rolü hızlı trenler oynuyor. Bu trenlerin şehirlerin merkezlerindeki garlara gitmesi ulaşım masraflarının ve mesafelerinin düşmesini sağlıyor. Zira ifyat olarak daha pahalı olan uçak yolculuğu hem çevreyi daha fazla kirletmenize neden oluyor hem de rötar ve iptal edilen seferler nedeniyle oluşabilecek kaos riski de azalmış oluyor.

Avrupa Çevre Ajansına göre, demiryolu seyahati, yolcu mili başına 14 gram karbondioksit emisyonuna neden oluyor. Hava yolculuğu ise 285 gram üretilmesine neden oluyor.

Son güncelleme: 10:05 01.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı