• Turkhane Logo

India Today: Erdoğan, Suriye'deki paralı savaşçıları Keşmir'e gönderiyor

Suriye'de Beşar Esed rejimine ve Kürtlere karşı kullanılan paralı askerler ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı

15:30 04 Aralık 2020 Cuma
India Today: Erdoğan, Suriye'deki paralı savaşçıları Keşmir'e gönderiyor
Suriye'de Beşar Esed rejimine ve Kürtlere karşı kullanılan paralı askerler ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı

Hindistanda yayımlanan India Today gazetesinde, Erdoğan 2 bin dolar ödeyerek Keşmire paralı asker yolluyor başlığıyla yer alan haber, Yunan gazeteci Andres Mountzouraliasın, Erdoğan Keşmire paralı asker yolluyor. haberine dayandırıldı. 

Pentapostagamaya dayandırılan haberde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın paralı savaşçı gönderme planlarının ayrıntılarına yer verildiği kaydedildi. 
Haberde, Türkiyenin Suriyeden Keşmire savaşçı gönderme hazırlığı içinde olduğu iddia edilirken, bu adımın Ankaranın Güney Asyadaki Müslümanlar arasındaki nüfuzunu genişletme ve İslam dünyasındaki Suudi Arabistan hâkimiyetini kırma çabasının bir parçası olduğu yorumu dikkat çekti.
BÜYÜKELÇİ TORUNLAR: İDDİALAR TEMELSİZ
Ankaranın söz konusu planı Pakistan ile birlikte ortak yürüttüğü kaydedilirken, haberde Türkiyenin Hindistan Büyükelçisi Şakir Özkan Torunların iddiaları temelsiz ve yalan olarak nitelediği sözlerine de yer verildi.
Pentapostagamanın ANFye dayandırdığı haberin devamında ise, Suriye Milli Ordusunun (SMO) bir kolu olan Süleyman Şah Tugaylarının lideri Ebu Emşanın, Afrinde üyelerine Türkiyenin Keşmirdeki varlığını güçlendirmek istediğini söylediği bilgisine işaret edildi.
Ebu Emşanın konuşma sırasında, Türk yetkililerin kendisinden Keşmire gitmek isteyen savaşçıların isimlerinden oluşan bir liste istediğini ve Keşmire gidecek her bir cihatçıya 2 bin dolar ödeneceğini söylediği de aktarıldı.
Yerel kaynaklar, Türkiyenin bu eylemlerini Azez, Cerablus, Bab, Afrin ve İdlibde yürüttüğünü kaydetti.

Son güncelleme: 15:30 04.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı