• Turkhane Logo

İmamoğlu’nun ‘Van hamlesi’: Herkesten önce gitti, sokağa indi, halkla yürüdü

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen en güçlü isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı için gittiği Van’da gördüğü ilgi dikkat çekti.

13:57 28 Mayıs 2022 Cumartesi
İmamoğlu’nun ‘Van hamlesi’: Herkesten önce gitti, sokağa indi, halkla yürüdü
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen en güçlü isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı için gittiği Van’da gördüğü ilgi dikkat çekti.

Sosyal medyada da çok konuşulan ve yorumlanan görüntülerde İmamoğlu’na tezahürat yapıldığı, kalabalık nedeniyle yürümekte zorlandığı görülüyor. Peki Ekrem İmamoğlu’na Van’da gösterilen bu ilginin kaynağı ne? Ekrem İmamoğlu Van’da nasıl bir “hamle” ile diğer Belediye Başkanlarından daha fazla öne çıktı?

RUŞEN TAKVA İZLENİMLERİNİ YAZDI

Van’da yaşayan gazeteci Ruşen Takva, Ekrem İmamoğlu’nun gördüğü ilgi için sosyal medya hesabından dikkat çekici yorumlarda bulundu. Takva’ya göre İmamoğlu’na gösterilen ilgide, tüm belediye başkanlarından bir gün önce gitmesinin etkisi büyük. Önceden gidip şehre yerleşen İmamoğlu hem sokakta yürüdü, hem de Cuma namazını en kalabalık camide halkta beraber kıldı.

  Cumhurbaşkanı adaylığını ‘Trabzon’da bırakıp geldi’ tartışmalarının odağında olan İmamoğlu’na gösterilen ilgiye ayrıca parantez açmak gerek; İmamoğlu Van’da ekstra bir hamle yaptı veya buna ihtiyaç duydu. — Ruşen Takva (@RusenTakva) May 27, 2022
Takva’nın izlenimleri şöyle:

‘İMAMOĞLU VAN’DA EKSTRA BİR HAMLE YAPTI’

“Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a gösterilen ilgi, beklenenden fazlaydı. Tunç Soyer’i daha çok genç profil takip etti. En yoğun ilgi ise Ekrem İmamoğlu’na oldu. Cumhurbaşkanı adaylığını ‘Trabzon’da bırakıp geldi’ tartışmalarının odağında olan İmamoğlu’na gösterilen ilgiye ayrıca parantez açmak gerek; İmamoğlu Van’da ekstra bir hamle yaptı veya buna ihtiyaç duydu.”

‘BİR GÜN ÖNCE VAN’A GELDİ, AVANTAJLARI KULLANDI’

“İmamoğlu tüm CHP’li belediye başkanlarından bir gün önce Van’a geldi. Erken gelmenin tüm avantajlarını kullandı. Hatta kısmen ‘rol çaldı’ dahi denilebilir. Bu tespit aşırıya kaçmaz. Nitekim cuma namazını Van’ın en büyük camilerinden biri olan Ulu Camii’de kıldı. Çıkışta kitlesel olarak görüntülere yansıyan kalabalık böyle oluştu. Bir de sokaktan geçen kalabalığın meraklı bakışları eklenince cami önünde küçük bir miting havası yaşandı.”
  Yine henüz diğer Belediye Başkanları Tunç Soyer ve Mansur Yavaş uçaktayken sokağa indi ve esnaf ziyareti programını erkenden başlattı. Kitlesel bir kalabalıkla yürüdü ve sokakta samimi pozlar vermeye gayret gösterdi. — Ruşen Takva (@RusenTakva) May 27, 2022
‘MANSUR YAVAŞ UÇAKTAYKEN SOKAĞA İNDİ, ESNAF PROGRAMINI BAŞLATTI’ 

“Yine henüz diğer Belediye Başkanları Tunç Soyer ve Mansur Yavaş uçaktayken sokağa indi ve esnaf ziyareti programını erkenden başlattı. Kitlesel bir kalabalıkla yürüdü ve sokakta samimi pozlar vermeye gayret gösterdi. İmamoğlu’nun esnaf ziyareti programına erken başlamasına büyük bir kalabalık eşlik etti. Öyleki 1200 metre olarak planlanan programın 400 metresini ancak 3 saate yürüyebildi.”

‘BİRİNCİL TALEP ADALET, KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK’

Ruşen Takva, Van’da halkın CHP’li belediye başkanları ile görüşmesi, gösterilen ilgi ve verilen mesajlarla ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

“Türkiye’nin belki de tüm kentlerinin birinci maddesi ekonomiyken, Vanlıların CHP’li belediye başkanlarından birincil talebi ‘adalet’ ve ‘Kürt sorunun çözümüne’ yönelik oldu. Halk genel olarak Selahattin Demirtaş için özgürlük isterken, tutuklu HDP’li Belediye Başkanlarının tahliyesi ile kayyum politikasından şikayetçi oldu. Örneğin bir esnaf; “siz burada geziyorsunuz ama bizim belediye başkanlarımız nerede” diye sordu.

Sonuç olarak CHP’nin Van’da çıkardığı son milletvekili, 1977 seçimlerindeydi. Ayrıca cumhuriyet tarihinden bu yana devletin kurucu partisi pozisyonunda olan CHP, ilk defa böylesi bir program yaptı ve Van sokaklarında genel olarak olumlu karşılandı.”

Son güncelleme: 13:57 28.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı