• Turkhane Logo

İmamoğlu’ndan #HelpTurkey çıkışı: Uluslararası çağrının ayıbı yoktur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, orman yangınları için yapılan "#HelpTurkey" çağrıları ile ilgili “Uluslararası çağrının ayıbı yoktur.

14:40 05 Ağustos 2021 Perşembe
İmamoğlu’ndan #HelpTurkey çıkışı: Uluslararası çağrının ayıbı yoktur
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, orman yangınları için yapılan "#HelpTurkey" çağrıları ile ilgili “Uluslararası çağrının ayıbı yoktur.



Mesele yanan ormanlarımızsa bütün imkanlarımızla oradayız ama yetmediği durumda komşu ülkelerimiz gelecek. Dayanışma içinde olacağız” açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen soruşturma başlattığı #HelpTurkey paylaşımlarıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. İmamoğlu, “Uluslararası çağrının ayıbı yoktur. Mesele yanan ormanlarımızsa bütün imkanlarımızla oradayız ama yetmediği durumda komşu ülkelerimiz gelecek. Dayanışma içinde olacağız” dedi.


İmamoğlu, yangın söndürme sırasında siyasi parti ayrımı yapıldığına dönük iddialar için de “Siyaset ve partiler bir araçtır, amaç değildir. Bu anlayışla hareket ettiğimiz taktirde zaten bu ülkenin bir sorunu kalmaz” ifadelerini kullandı.

“GURUR YAPMAK DEĞİL, ORTAK NASIL İŞBİRLİĞİ YAPILIR ONA BAKILIR”

İmamoğlu şöyle konuştu: “Dünyada nerde yangın olsa, bize çağrı yapılsa koşa koşa gitmeyi bir insanlık vazifesi olarak görürüz. Bu tür uluslararası çağrının ayıbı yoktur. Bazen Japonya’dan deprem için bize koşa koşa gelenler oldu. Bunun ayıbı olmaz. Bunun sıkıntılı hali olmaz tabii ki sorumlularını sorgulayacağız, sorgulamalı bu ülke. Kim bizi bu hale getirdi? Geç mi müdahale edildi, öncesinde tedbirler alındı mı alınmadı mı? Sorumluluğun kimde olduğu belli. Yani ormandan sorumlu bu ülkede bakanlık ve kurumlar belli. Dolayısıyla buradaki ihmal ne, ne yapılmadı bunlar ayrı. Ama gün eğer yanan ormanlarımızı kurtarmaksa, ki o, hepimizin milli serveti, o zaman tabii ki bütün imkanlarımızla ordayız ama yetinmezse komşu ülkelerimiz gelecek, dünyanın farklı ülkelerinden insanlar gelecek, dayanışma içinde olacağız, bizi çağırırlarsa gitmez miyiz, gideriz. Bu bir insanlık vazifesidir, insanlık bakışıdır.

Kaldı ki küresel ısınma dediğimiz şey, iklim değişikliği dediğimiz şey bir insanlık mücadelesi haline dönmelidir. Bunun İstanbul’u Türkiye’si, Bulgaristan’ı, Bosna Hersek’i, Almanya’sı olmaz. Afrika’da bir ateş ortalığı yakıyorsa ve ortalığı yakıyorsa koşacağız, yetmiyorsa koşacağız. ABD olsa ne yazar, yine koşacağız. Bütün ülkelerin bu tür dayanışma içerisinde olması bence alkışlanmalıdır. Bunun üzerinden gurur yapmak değil, ortak nasıl işbirliği yapılır ona bakılır, benim bakışım bu.”

Son güncelleme: 14:40 05.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı