• Turkhane Logo

İmamoğlu-Yıldırım tartışmasını tanımlayan kelime: Sıkıcı

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki tartışmayla ilgili sosyal medyada en çok kullanılan kelime “sıkıcı” oldu. Yorumcular sıkıcılıkta faturayı İsmail Küçükkaya’ya da kesti.

11:36 17 Haziran 2019 Pazartesi
İmamoğlu-Yıldırım tartışmasını tanımlayan kelime: Sıkıcı
Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki tartışmayla ilgili sosyal medyada en çok kullanılan kelime “sıkıcı” oldu. Yorumcular sıkıcılıkta faturayı İsmail Küçükkaya’ya da kesti.




Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarihi buluşma öncesi, canlı yayının kırılma noktası olacağını ve seçime ilişkin çok ciddi bir ışık vereceğini düşündüğünü söylemişti. Ancak yayın beklenenin çok altında performansla sonuçlandı. Yayının seçim sonuçlarına etki etmeyeceği konusunda ise herkes hemfikir.


MURAT BARDAKÇI: “HAYATIMIN EN RUHSUZ VE SIKICI SİYASİ TARTIŞMASI”

“Sizleri bilmem ama ben formatın tuhaflığı ve maalesef moderatörün de bu alandaki tecrübe noksanı yüzünden hayatımın en tatsız, en ruhsuz ve en sıkıcı siyasî tartışmasını izledim! Dolayısı ile, sadece adı “tartışma” olan bu programın yapımcılarından, üç saat alacaklıyım!

Daha açık şekilde ifade edeyim: Tatsızlığın, ruhsuzluğun ve sıkıcılığın sebebi format gereği cevaplara konan süre sınırlaması, böyle bir programı idare konusundaki tecrübesizliği daha ilk başta belli olan moderatörün heyecanı ve zaman takıntısı, soruları hazırlayanların bilmeleri gereken en basit bazı malûmata bile sahip bulunmamaları ve hattâ soru sormak ile saçmalamak arasındaki farkı da her nedense düşünememeleri idi…

Meselâ, kamu görevlilerinin vermeye kanunen mecbur oldukları mal beyanını hatırlatıp Yıldırım ile İmamoğlu’na “Mal beyanında bulunur musunuz?” demek ve daha da vahimi “Seçim sonucunu kabul edecek misiniz?” diye sormak gibi!”

ORAY EĞİN: “İÇİNDEN TEK MANŞET ÇIKMAYAN YAYIN”

Oray Eğin’e göre bu yayınla İstanbul’da farkın kapanması mümkün değil:

“Zira içinden tek bir manşet çıkmayan bir yayın oldu. Adayların cımbızla çekilip slogana dönüştürülecek cümleleri olmadı. O yüzden de oy tercihlerini değiştirmedi.”

NECATİ DOĞRU: “YILDIRIM VEKALETEN ORADAYDI”

“Tartışma Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında geçiyor gibi görünse de aslı öyle değildi.
İki farklı görüş.
İki farklı bakış.
İki farklı zihniyet.

Türkiye’nin geleceği için fikirlerini yarıştırıyordu. Dün geceki ekran buluşması, aslında bütün yetkileri elinde toplamış tek adam sisteminin devam edip edemeyeceğinin münazarası, münakaşası, fikir sergilemesiydi. Binali Yıldırım, vekaleten aday olduğunu zaten gizleyen biri değildi. Dün gece ekranda Tayyip Erdoğan’ı, Binali Yıldırım, vekaleten temsil etmekteydi.”

KIRILMA OLMADI MİTİNG DE OLMAZ

Gazeteci Fatih Portakal’a göre Erdoğan’ın canlı yayından beklediği kırılma olmadı. Canlı yayında bir araya gelen iki aday Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun seçmenin kararını değiştiremediğini savunan Portakal ‘Erdoğan’ın İstanbul’da miting yapacağına da ihtimal vermiyorum’ ifadelerini kullandı.

  Seçmen #İmamoğlu/Yıldirim ikilisinin tartışmasına bakıp oyunu değiştirmez. #Erdoğan’ın istediği kırılma kanımca olmadı. Erdoğan’ın miting yapacağına da ihtimal vermiyorum. — fatih portakal (@fatihportakal) 16 Haziran 2019  

Son güncelleme: 11:36 17.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı