• Turkhane Logo

İmamoğlu: Sayın Bahçeli klasik araçlarının deposunu kaça doldurduğunu açıklasın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'da ulaşıma yüzde 40 zam yapanlar zillettendir" sözlerine yanıt verdi.

19:28 12 Nisan 2022 Salı
İmamoğlu: Sayın Bahçeli klasik araçlarının deposunu kaça doldurduğunu açıklasın
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'da ulaşıma yüzde 40 zam yapanlar zillettendir" sözlerine yanıt verdi.


İmamoğlu, Klasik araçları çok sever ve ara ara bindiğini de biliyorum, basından takip ettiğim kadarıyla. 4-5 ay önce o araçlarından herhangi birinin deposunu kaça doldurduğunu ve bugünlerde kaça doldurduğunu da açıklarsa bence daha objektif, daha vicdanlı bir açıklama olur dedi.

İBBnin metrobüs hatlarında çalıştırılmak üzere öz kaynaklarıyla aldığı 160 otobüsten 30u bugün hizmete girdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT’nin Edirnekapı’daki garajında düzenlenen törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorulanı yanıtladı.


Sayın Bahçelinin İstanbulda ulaşıma yüzde 40 zam yapanlar zillettendir sözüne ne diyeceksiniz? sorusuna yanıt veren İmamoğlu, Ne yazık ki üzücü bir yorum olmuş. Cevap versem mi, vermesem mi? Şöyle diyeyim: Saygıdeğer Genel Başkan Sayın Bahçelinin benim bildiğim kadarıyla klasik araç koleksiyonu var. Klasik araçları çok sever ve ara ara bindiğini de biliyorum, basından takip ettiğim kadarıyla. 4-5 ay önce o araçlarından herhangi birinin deposunu kaça doldurduğunu ve bugünlerde kaça doldurduğunu da açıklarsa bence daha objektif, daha vicdanlı bir açıklama olur diyeyim. O kadar diyeyim yani. Başka bir şey demek istemiyorum ifadelerini kullandı.

İSTANBULA DAİR SÖZLERİNE DİKKAT EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun, kendisine 250 bin liralık manevi tazminat davası açması hakkında da değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, Beyefendi incinmiş; öyle diyeyim. İstanbul halkına ve İstanbula dair sözlerine dikkat edecek. Benim söylediğim her şey bellidir, doğrudur. Kendisi hakkında olan süreçleri tanımlamıştır. Kişilik haklarına asla bir müdahale yok diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti: Sayın Bakan, Ulaştırma Bakanlığı görevini yapsın. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilgili süreçlere müdahil olmasın, işine baksın. Onun işiyle ilgili sınırları var. Bize müdahale ettiği an cevabını alır. Haddini bilmezse de biz, haddini bildirecek cevapları, 16 milyon insanın hakkı adına veririz. Bizim söylediğimiz sözler, o hakkında açılan soruşturma talebimiz, hepsi ortadadır. Daha önce kendisiyle ilgili basındaki bütün bilgi, belge ve paylaşımlara yasak koydurma kararını -bana göre usule uygun olmayan bir biçimde kararını aldırtmışlardı- ben tekrar hatırlattım. ‘Yok zimmet değildi’ falan… Doğru; zimmet değildir, ihaleye fesat karıştırmaktır. Olabilir. Birbirinden daha az ya da daha çok suç tarifi değildir. Ama belgeler, deliller nettir. Hakkında savcılığa iletilmiş suç duyurusu, dava süreci vardır. Bunları beyan ettik. Hiçbir şekilde açtığı tazminat davasıyla ilgili mesnet oluşturacak bir söylemim olduğunu düşünmüyorum.

Son güncelleme: 19:28 12.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı