• Turkhane Logo

İmamoğlu, eski CHP genel başkanlarıyla bir araya geldi

19:25 01 Ağustos 2023 Salı
İmamoğlu, eski CHP genel başkanlarıyla bir araya geldi





İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP genel başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Beylikdüzü’nde bir araya geldi. Görüşmenin detayları ile ilgili bir açıklama yapılmadı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bir görüşme gerçekleştirdiler.



İmamoğlu ile görüşen Karayalçın: CHP’de şu an oligarşi var



CHP geleneğinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.



Ekrem İmamoğlu ile görüşen eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, “Adayları genel merkez belirliyor. Siyaseti genel merkez belirliyor. Bunun adı oligarşidir. CHP’de şu an bir oligarşi var” açıklamasında bulundu.



10haber.net’ten Masum Gök’e konuşan Karayalçın, “Tabii ki bu yemekte CHP’deki durumu da konuştuk. Önümüzdeki yerel seçimleri de konuştuk” dedi. CHP yönetimine eleştiriler getiren Karayalçın, “Adayları genel merkez belirliyor. Siyaseti genel merkez belirliyor. Bunun adı oligarşidir. CHP’de şu an bir oligarşi var” ifadelerini kullandı.



Karayalçın, şunları söyledi:



“Ben bu süreçte fikir açıklayan, tartışmaya katılan herkesi destekliyorum. Bu tartışmalarda 4 şeye dikkat etmeliyiz. Partinin bütünlüğünü korumak, başta genel başkan olmak üzere herkesin saygınlığını korumak, açık olmak ve parti hukukuna uymak. Genel Başkan yenileşme diyor, Ekrem bey değişim diyor. Ben de dönüşüm diyorum. Yakın zamanda bir broşür yayımlayacağım. Bizim için solculuk, Atatürkçülük, aydınlanma temel değerlerimiz. Bunları temel alarak tartışmalıyız. Ben bu ilkeleri televizyonlarda söylediğim zaman tabandan bana çok destek mesajı geliyor. Tabanımız da bunu istiyor. Bu üç temelden koparak CHP’yi kriz ortamında istenilen noktaya getiremeyiz.”

Son güncelleme: 19:25 01.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı