• Turkhane Logo

İmamoğlu: Erdoğan Sisi’yi tercih etti, bu ‘U’ dönüşlerine alışkınız!

17:50 15 Şubat 2024 Perşembe
İmamoğlu: Erdoğan Sisi’yi tercih etti, bu ‘U’ dönüşlerine alışkınız!









İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini, “(Miting meydanlarında) ‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen sayın cumhurbaşkanı dün ‘sevgili (değerli) kardeşim!’ diyerek 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Mısır’ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşüne alışkınız!” dedi.



Ekrem İmamoğlu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un Erzincan’da meydana gelen maden felaketine ilişkin de konuştu. Kurum’un kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini belirtti. Murat Kurum, kendisine yönelik eleştirilere, “ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluştan oluşan komisyon üyeleri tarafından onaylıdır. Bu gerçekler tüm açıklığıyla ortadayken kara propaganda başlatıldı.” demişti.



Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:




Çevre meselesi, siyasi bir meseledir. Siyasete bakışla, hayata bakışla ilgili meseledir. Mesele ağır bir ÇED raporu meselesi var, ‘21 tane kamu kurumu görüşü gerekir. Bu bakanlığa ait değildir’ gibi çok, ne yazık ki bilgisizce bir yorum yapılmış. Rapor ya da kurum görüşleri toplanır ama ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verir. Burada bile insanları yanıltan bir açıklama söz konusu.



ÇED raporunun altına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza koyar. O bakımdan, kurum görüşlerini toplarsınız ama siz karar verirsiniz. “Bü kar bize ait değildir” yorumunu duydum. Çok yanlış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birçok konuda görevini eksik yapmıştır. Son dönemde çevre adına da iyi bir sınav verilmemiştir. Bu ne yazık ki gözlemleniyor.



Daha dün, Kanal İstanbul meselesinde ‘ya-pa-ca-ğız’ diye heceleyen bir akıl, şimdi ‘Vatandaşın gündeminde olmayan bizim de gündemimizde yoktur’ diyebiliyor. Ama bu U dönüşlerinin uzağında bir yapı değil o yapı. Dün Sevgililer Günü’nde yaşadık. ‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen sayın cumhurbaşkanı dün ‘sevgili kardeşim’ diyerek 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Mısır’ı ziyaret etmiştir.



Bu U dönüşüne alışkınız. Ama biz memleketin aleyhine yapılması muhtemel bu tür tavır ve davranışları sergileyecek insanlara U dönüşü şansını bile vermeyeceğiz. Onları geri vites ile ait oldukları yere göndereceğiz. Kendisi Sisi’den yana tercihte bulundu onu göreceğiz.

Son güncelleme: 17:50 15.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı