• Turkhane Logo

İmamoğlu: Çiller, 13 bin metrekare arazisine imar çıkarttığı için Kurum’u destekliyor

15:25 23 Şubat 2024 Cuma
İmamoğlu: Çiller, 13 bin metrekare arazisine imar çıkarttığı için Kurum’u destekliyor





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller’in Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum’u destekleyeceğini açıklamasına cevap verdi. İmamoğlu, “Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor.” ifadelerini kullandı.



Eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’a destek veren açıklamasına Ekrem İmamoğlu’ndan ilginç bir cevap geldi.



AKP’yle seçimler öncesi yakınlaşan eski Başbakan Tansu Çiller, yerel seçimler öncesi AKP’nin kritik gördüğü İstanbul’da Murat Kurum’a destek verdi. Çiller, “Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul’a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum” dedi.



İmamoğlu, Çekmeköy’de vatandaşlara hitap ederken Çiller’in Murat Kurum açıklamasına şöyle tepki gösterdi: “Hanımefendi ‘Desteğim sayın Kurum’a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor. Sarıyer’de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu.”



KANAL İSTANBUL’U AĞIZLARINA ALMIYORLAR



“Kanal İstanbul’u soruyorlardı, ne diyorlardı hatırlayın. ‘Ya-pa-ca-ğız’ diyorlardı. Şimdi 16 milyondan oy alacaklar ya ağızlarına almıyorlar. Ya nasıl maharetliler, ben utanırım, bunların yüzü de kızarmıyor”

Son güncelleme: 15:25 23.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı